SIVECO Romania premiază excelenţa în dezvoltarea software-ului educaţional | SIVECO Romania

SIVECO Romania premiază excelenţa în dezvoltarea software-ului educaţional

Luni, Iulie 2, 2007

Bucureşti, 2 iulie 2007 – Recent s-a încheiat cea de-a cincea ediţie a concursului Cupa SIVECO, organizat de SIVECO Romania în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi cu revista PC Magazine, Bucureştiul fiind gazdă pentru elevii şi profesorii calificaţi în faza finală.

2007 a fost un an al premierelor pentru concursul Cupa SIVECO: un numar record de echipe calificate in finala (21), dintre care multe aflate la prima participare (echipele din oraşele Petroşani, Turnu Severin, Cluj, Arad şi Olteniţa).

În acest an tema propusă de organizatori a fost una extrem de ofertantă fiecare echipă dezvoltând un soft educaţional inspirat din opera lui Jules Verne.

Originalitatea proiectelor şi creativitatea tinerilor a fost apreciată de juriul format din reprezentanţi de marcă ai mediului academic, educaţional şi de afaceri: Prof. Univ. Dr. Stelian Niculescu (Preşedintele juriului), Olimpius Istrate (Universitatea Bucureşti), Otilia Păcurari (Educaţia 2000+), Marius Deak (GreenPixel), Dan Iancu (PC Magazine), Cornelia Marinescu (Editura Litera Internaţional), Florin Dumitru (SoftByte), Dragoş Gurscă (SIVECO Romania) şi Liviu Beldiman (AltFactor).

Competiţia CUPA SIVECO se adresează unor echipe formate din elevi cu aptitudini, înclinaţii şi interes pentru realizarea aplicaţiilor informatice cu caracter educaţional şi profesori creatori de mijloace de învăţământ inovatoare.

De la an la an proiectele propuse sunt tot mai complexe şi mai valoroase, făcând astfel dificilă sarcina comisiei care desemnează finaliştii şi cîştigătorii.

Echipele de juniori alcătuite din elevi ai învăţământului gimnazial, fac faţă cu brio concurenţei şi se afirmă din ce în ce mai puternic.

Astfel, în afară de elevii Şcolii nr. 7 din Timişoara, care pot fi consideraţi deja veterani ai concursului Cupa SIVECO, în acest an în finală s-au calificat şi reprezentanţii Şcolii I.G.Duca din Petroşani.

Soluţiile propuse de foarte tinerii dezvoltatori de software au reuşit să impresioneze juriul, ambele proiecte fiind distinse cu Menţiunea de Onoare.

Marele trofeu a revenit elevilor Adina Manta, Dan Petrescu, Emilian Dăncescu şi Ştefan Păun de la Liceul teoretic “A.I.Cuza” din Ploieşti, pentru remarcabilul proiect “Cabinet virtual de istorie”. Echipa a fost coordonată de doamna profesoară Irina Săvuţă.

Câştigătorii vor avea ocazia să-şi prezinte realizarea în cadrul Târgului Internaţional Online EDUCA Berlin, SIVECO Romania asigurându-le prezenţa în cadrul standului propriu.

Podiumul a fost completat de reprezentanţii Liceului de Informatică “Grigore Mosil”, care au confirmat şi în acest an tradiţia învăţământului informatic ieşean.

Proiectul “Conduita socială” realizat de Alexandru Chimu şi Vlad Constantinescu sub coordonarea doamnelor profesoare Claudia Cărăuşu şi Emanuela Cerchez s-a clasat pe locul al II-lea.  Echipa completă va vizita laboratoarele de cercetare -Intel Innovation Center din Irlanda.

Locul al III-lea a fost ocupat de Alexandru Perieţeanu şi Alexandru Bucă, cu proiectul “Modelarea datelor”, realizat sub îndrumarea doamnei profesoare Emanuela Cerchez şi a domnului profesor Marinel erban.

Sunt impresionat să văd dăruirea cu care aceşti tineri se implică într-un concurs de informatică şi cum numărul de proiecte înscrise creşte anual. Ingeniozitatea şi complexitatea acestora mă face să aştept cu nerăbdare următoarea competiţie, să văd dacă tinerii elevi mai au resurse să dezvolte şi să propună soluţii mai bune. Şi surpriza este că an de an asist la nişte prezentări excepţionale care confirmă valoarea elevilor români şi calitatea învăţământului informatic” a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager în cadrul SIVECO Romania şi coordonatorul proiectului Cupa SIVECO.