SIVECO Romania prezintă cel mai complex conţinut educaţional dezvoltat pentru dispozitive multi-touch | SIVECO Romania

SIVECO Romania prezintă cel mai complex conţinut educaţional dezvoltat pentru dispozitive multi-touch

Miercuri, Ianuarie 12, 2011

La BETT Londra, cel mai mare târg educaţional din lume, compania va prezenta în premieră o aplicaţie educaţională multimedia ce permite controlul din partea mai multor utilizatori simultan

Bucureşti, 12 ianuarie 2011 - SIVECO Romania continuă seria de inovări în domeniul aplicării tehnologiei în educaţiei, în cadrul expoziţiei BETT Londra, ce are loc în perioada 12-15 ianuarie 2011.

În cadrul expoziţiei BETT Londra, SIVECO Romania prezintă în premieră o aplicaţie educaţională interactivă ce poate fi vizualizată pe dispozitive multi-touch. Prezentat pe dispozitivul Surface dezvoltat de Microsoft, conţinutul educaţional AeL permite controlul cu toată palma, cu mai multe degete de către unul sau mai mulţi utilizatori în aceaşi timp.

În loc de tastatură şi mouse sau manipularea ecranului cu un singur deget (ca în cazul sistemelor touchscreen) sistemele multi-touch sunt capabile de o interacţiune mult mai naturală.

"Sistemele multi-touch reprezintă interfaţa în interacţiunea noastră cu lumea digitală. Ele pot fi folosite cu succes în absolut orice domeniu, dar rezultate foarte bune au fost obţinute până acum mai ales în educaţie", declară Florin Ilia, Vicepreşedinte SIVECO Romania.

Scopul acestor sisteme este de a îmbunătăţi colaborarea între elevi şi profesori, de a angaja elevii în activităţi de grup, de a-i motiva să experimenteze, făcând trecerea de la învăţarea bazată pe memorare la cea bazată pe descoperire şi construire a cunoaşterii.

Primele realizări în domeniul tehnologiei multi-touch aplicate în educaţie obţinute de departamentul de eLearning din cadrul SIVECO Romania au fost recompensate în 2010 de către delegaţia NATO pentru Advanced Distributed Learning (ADL).

SIVECO Romania prezintă la BETT şi Augmented Reality, soluţie educaţională ce oferă cea mai avansată experienţă de învăţare. Augmented Reality este o tehnologie revoluţionară ce permite interacţiunea între utilizator şi un obiect virtual, a cărui mişcare poate fi controlată de către utilizator şi redată prin senzori digitali în timp real. Utilizând doar o cameră video si un calculator, utilizatorii pot manevra diverse obiecte educaţionale virtuale. Elevii pot explora sistemul solar sau pot analiza organele interne, în mărime naturală, proiectate direct pe propriul corp.

SIVECO Romania va proiecta de asemenea la BETT obiecte educaţionale multimedia pe o plasmă specială 3D. Ecranul autostereoscopic permite oricărei persoane vizualizarea obiectelor educaţionale tridimensionale, din diferite perspective, fără a necesita ochelari speciali.

SIVECO Romania este o prezenţă constantă în cadrul evenimentelor educaţionale din întreaga lume, derulând proiecte educaţionale de succes pentru ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Orientul Apropiat şi ţările CIS.

Soluţiile dezvoltate de SIVECO Romania sunt apreciate deja pe piaţa din UK, recunoscută ca fiind foarte selectivă şi inovativă. SEI, programul de informatizare a sistemului educaţional românesc implementat de SIVECO Romania, a fost recent recunoscut în UK drept cel mai bun proiect educaţional, în cadrul competiţiei eLearning Awards 2010.

La târgul educaţional BETT Londra participă miniştri ai educaţiei şi reprezentanţi guvernamentali, furnizori de produse educaţionale, profesori şi specialişti din întreaga lume.