SIVECO Romania prezintă la Congresul Cadrelor Didactice soluţiile sale de eLearning | SIVECO Romania

SIVECO Romania prezintă la Congresul Cadrelor Didactice soluţiile sale de eLearning

Marţi, August 31, 2010

Peste 1000 de dascăli susţin modernizarea învăţământului şi dezvoltarea profesională prin cursuri de formare

Bucureşti, 31 august 2010 - În staţiunea Eforie Sud are loc al XXXI-lea Congres al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRo) şi al Cadrelor Didactice Române de peste hotare, eveniment sponsorizat de SIVECO Romania.

Peste 1.000 de învăţători, educatori şi profesori dezbat problemele educaţiei, dezvoltarea profesională prin cursurile de formare şi constituirea departamentelor şi echipelor pentru diferitele proiecte educaţionale internaţionale, naţionale sau regionale.

Deschiderea congresului a avut loc în 28 august la Teatrul "Oleg Danovski" din Constanţa, iar lucrările se desfăşoară în Eforie Sud, până astăzi, 31 august. La congres participă oficiali din Ministerul Educaţiei din Republica Moldova, reprezentanţi ai Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România - filiala Republica Moldova, cadre didactice de etnie română din Ungaria, Transcarpatia, Bucovina de Nord, Basarabia de Sud, Transnistria, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia, Albania, Timoc-Morava, Banatul Sârbesc, care apără în comunităţile lor frontierele limbii române.

În cadrul secţiunii "Materiale educaţionale, carte şcolară, soft educaţional", SIVECO Romania a prezentat soluţiile sale de eLearning. "Produsele noastre educaţionale acoperă o arie extrem de largă, de la crearea de conţinut educaţional interactiv la dezvoltarea de platforme de eLearning şi portaluri educaţionale şi se adresează unui public extrem de variat - elevi, profesori, studenţi, angajaţi, factori de decizie din sistemul de învăţământ. Soluţia de eLearning AeL este utilizată la ora actuală în peste 15.000 de şcoli din Europa, Orientul Apropiat, Africa şi CSI. Biblioteca AeL eContent conţine peste 3.700 de lecţii interactive, ce acoperă 21 de materii şi include peste 16.000 de momente individuale de învăţare", a declarat Viorel Jigman, eLearning Project Manager în cadrul SIVECO Romania.

În acest an, SIVECO Romania a lansat în Maroc sistemul informatic integrat bazat pe soluţia AeL, de care vor beneficia elevi şi profesori din 9.000 de şcoli, şi a demarat în Republica Moldova proiectul pentru implementarea de conţinut educaţional multimedia în 20 de licee. De asemenea, tot în acest an compania a finalizat proiectul educaţional pentru 700 de şcoli din Cipru, care beneficiază de o platformă integrată de eLearning şi conţinut educaţional digital, şi proiectul de implementare a unei platforme educaţionale complet noi şi a unui cadru educaţional inter-conectat în Azerbaijan.