SIVECO Romania s-a alăturat iniţiativei Integrating Healthcare Enterprise (IHE) de implementare a bunelor practici în gestionarea informaţiei medicale | SIVECO Romania

Vineri, Aprilie 10, 2009

Bucureşti, 10 aprilie 2009 – Recent, compania SIVECO Romania a obţinut statutul de membru al asociaţiei Integrating Healthcare Enterprise (IHE), organism internaţional ce activează în domeniul healthcare, reunind 237 de participanţi din întreaga lume.

Noua afiliere confirmă preocuparea permanentă a SIVECO Romania pentru iniţiativele globale privind industria IT&C şi domeniile cu care aceasta are incidenţă. În calitate de membru, compania românească doreşte să se implice în acţiunile asociaţiei privind creşterea interoperabilităţii sistemelor de informaţii din domeniul medical.

„Apreciem activitatea şi profesionalismul membrilor IHE şi tratăm acest parteneriat cu toată responsabilitatea. Suntem, de asemenea, conştienţi de rolul şi importanţa organismului internaţional în diseminarea bunelor practici din domeniul informatizării sănătaţii. Prin asocierea noastră la acest grup de iniţiativă, vom avea ocazia să contribuim la aplicarea corectă şi coerentă a standardelor internaţionale din domeniul medical”, a apreciat prof. univ. Traian C. Ionescu, eHealth Business Consultant, în cadrul SIVECO Romania.

Asociaţia Integrating Healthcare Enterprise este recunoscută, în special, pentru iniţiativele sale în domeniul radiologiei, dar şi în arii conexe, cum sunt Infrastructura IT, Cardiologia, Activitatea de Laborator, Administrarea Medicamentaţiei şi multe altele.

“Colaborarea dintre furnizorii de soluţii informatice pentru sănătate şi Integrating Healthcare Enterprise conduce la dezvoltarea de aplicaţii IT flexibile, durabile şi uşor de implementat. Prin aplicarea codurilor şi modelelor IHE, sectorul healthcare beneficiază de un cadru de funcţionare unitar. Astfel, administrarea informaţiilor medicale se poate face mult mai eficace, cu avantaje cuantificabile atât pentru furnizorii de soluţii IT, cât şi pentru beneficiarii acestora“, a adăugat prof. univ. Traian C. Ionescu.