SIVECO Romania se clasează pe primul loc în Topul firmelor din sectorul 1 | SIVECO Romania

SIVECO Romania se clasează pe primul loc în Topul firmelor din sectorul 1

Miercuri, Noiembrie 18, 2009

Această distincţie răsplăteşte performanţele de afaceri ale companiei, evaluate pe bază de criterii cantitative şi calitative.

Bucureşti, 18 noiembrie 2009 - La cea de a X-a ediţie a Topului firmelor din sectorul 1 al Capitalei, SIVECO Romania s-a clasat pe locul întâi. Evenimentul organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut ca obiectiv evidenţierea celor mai performanţi operatori economici.

"Suntem onoraţi să-i aducem la rampă pe cei care au rezistat cu succes primului val al crizei şi care au îndeplinit cumulativ criteriile impuse de metodologia de alcătuire a Topului la nivelul sistemului cameral", a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB.

Topul firmelor realizat de CCIB se distinge prin faptul că, spre deosebire de alte clasamente bazate pe un singur criteriu, adesea subiectiv ales, îmbină atât criterii cantitative (cifra de afaceri sau rata profitului), cât şi criterii calitative (eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat sau efortul de dezvoltare).

În această competiţie au intrat 1.221 de firme, cu aproape 10% mai multe faţă de ediţia precedentă. Sectorul 1 concentrează peste 45% din investiţiile realizate la nivelul Bucureştiului şi circa 40% din cifra de afaceri a firmelor din întreaga Capitală.

Premiile au fost acordate în cadrul a 51 de grupe de activităţi, structurate pe 6 domenii de activitate: cercetare-dezvoltare şi hi-tech; industrie; construcţii; servicii; comert, export, turism; agricultură, pescuit şi piscicultură. In cadrul fiecărei grupe de activităţi au fost evidenţiate cele mai performante companii pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici şi microintreprinderi.

"Pentru noi, acest premiu este foarte important deoarece arată continuitate în performanţă. Avem o echipă valoroasă care transformă orice oportunitate în fapte. Acest exerciţiu de a face performanţă se bazează pe expertiza acumulată în proiecte majore de-a lungul a 18 ani de activitate, în condiţii de maximă competiţivitate, cum este cea din domeniul IT", declară Irina Socol, Preşedinte şi Director General al SIVECO Romania.