SIVECO Romania se extinde regional prin achiziţionarea companiei Latona din Bulgaria | SIVECO Romania

Joi, Februarie 28, 2008

Bucureşti, 28 Februarie 2008 – SIVECO Romania, cea mai mare casă românească de software şi unul dintre principalii integratori regionali de aplicaţii, anunţă investiţia realizată în compania Latona, important jucător de pe piaţa bulgărească de IT. Această investiţie reprezintă rezultatul unei colaborări iniţiate în 2003 între cele două companii şi rezultă în preluarea totală a firmei bulgăreşti de către SIVECO Romania.

Investiţia în Latona Bulgaria a fost favorizată, în mare măsură, de similitudinile care exista între cele două companii. De altfel, cele două companii deţin şi o importantă realizare comună, respectiv implementarea sistemului informatic integrat pentru Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate din Bulgaria.

Înfiintată în 1995, Latona se situează pe poziţia unei companii de top în domeniul IT şi de consultanţă business pe piaţa vecinilor de la sud de Dunare.  Compania are o evolutie constant buna de-a lungul anilor, ca echipă, know-how, proiecte şi venituri, specializându-se în oferirea de software pentru afaceri de genul soluţiilor ERP, CRM dar şi în prestarea de servicii de consultanţă de business şi IT, dezvoltare software sau servicii web.

„SIVECO Romania are pentru urmatorii ani o strategie de business competitivă vizand evolutia la statutul de lider regional în integrarea software. Această prima achiziţie materializeaza extinderea activităţii SIVECO peste hotare, dintr-o perspectivă puţin diferită faţă de implicarea în proiecte externe – din ce in ce mai  frecventa în ultimul timp. Acest nou pas este continuarea firească a extinderii regionale a companiei, care are capacitatea de a investi într-o piaţă externă, asigurându-şi o prezenţă locală şi, prin aceasta, extinderea afacerilor din Bulgaria”, declară Irina Socol, Preşedinte&CEO SIVECO Romania.

Conform experţilor de piata, piaţa Bulgariei este pozitiv influenţată de recenta aderare la UE si de privatizările ce au avut loc începând cu sfarşitul lui 2006, iar, în condiţiile menţinerii acestui trend pozitiv, perspectivele sunt optimiste: administraţia publică va putea iniţia proiecte de mare anvergură, prin atragerea de finanţări din partea Băncii Mondiale sau prin programele PHARE. Investiţiile cele mai mari în IT sunt preconizate a proveni din sectoarele de utilităţi, producţie, administraţie publică, telecomunicaţii şi banking, similar situaţiei de pe piaţa românească.

În toate aceste sectoare economice, SIVECO Romania deţine o expertiză valoroasă pe care îşi propune să o aducă mediului de afaceri din Bulgaria prin intermediul companiei Latona. Experienţa colegilor bulgari în proiecte similare, apropierea mai mare de piaţă şi înţelegerea specificităţilor culturale, inclusiv a limbii, vor contribui la continuarea şi iniţierea de proiecte complexe din zona IT atât la nivelul pieţei din Bulgaria, cât şi în intreaga zonă Sud Est Europeana.

„Replicarea proiectelor de succes din România în ţări ce prezintă similitudini cu mediul de afaceri din tara noastra ne permite valorificarea know-how-ului pe care l-am dobandit în proiecte complexe de eLearning, eHealth, eBusiness, eGovernment. Piaţa bulgărească ne oferă posibilitatea de a dezvolta, împreună cu compania Latona – acum parte a „familiei” SIVECO, proiecte mari, de impact, capabile să aducă plus-valoare mediului de afaceri internaţional”, declară Irina Socol, Preşedinte&CEO, SIVECO Romania.