SIVECO Romania serbează Ziua eEducaţiei | SIVECO Romania

SIVECO Romania serbează Ziua eEducaţiei

Joi, Iunie 7, 2007

Bucureşti, 7 iunie 2007 Universitatea Politehnică Bucureşti a găzduit dezbaterea organizată de SIVECO Romania cu titlul “Viitorul e aici” dedicată temei eEducaţiei. La eveniment au luat parte personalităţi marcante ale mediului academic, ştiinţific şi economic din România şi din străinătate, profesori, tineri finalişti ai concursului de software educaţional - Cupa SIVECO şi reprezentanţi ai presei.

Invitaţii speciali John Davies (Vice President, Sales & Marketing Group, General Manager, World Ahead, INTEL Corp), Irina Socol (Preşedinte şi Director General SIVECO Romania), Radu Jugureanu, Directorul Departamenului AeL eContent – SIVECO Romania, şi Prof. Dr. Harvey Newman (California Institute of Technology), au făcut o scurtă trecere în revistă în direct, dar şi prin intermediul videoconferinţei, a tendinţelor în dezvoltarea educaţiei asistate de calculator.

Reprezentanţii Comisiei Europene pentru educaţie, Maruja Gutierez, şef de unitate al directoratului general al educaţiei şi cultură şi Jan Figel, Comisar european pentru educaţie, cultură şi tineret au transmis mesaje participanţilor la dezbatere.

Evenimentul, care a coincis cu deschiderea finalei “Cupei SIVECO la Software Educaţional”, desfăşurată în acest an în Bucureşti între 6 şi 9 iunie, accentuează încă o dată importanţa dezvoltării de proiecte educaţionale care aduc avantaje semnificative societăţii.

SIVECO Romania este un nume consacrat la nivel naţional şi internaţional în domeniul IT&C şi al soluţiilor de eLearning, compania contribuind direct la crearea şi dezvoltarea societăţii informaţionale, prin dezvoltarea, implementarea şi promovarea primului proiect de informatizare  a sistemului de învăţământ preuniversitar romanesc – SEI.

După succesul obţinut de soluţia de eLearning AeL, şi în urma implementării proiectului SEI - Sistem Educaţional Informatizat, suntem în măsură să împărtăşim din experienţa noastră şi altor ţări interesate să introducă tehnologia informaţională în educaţie ” a declarat Irina Socol, director general în cadrul SIVECO Romania.

Consolidarea notorietăţii internaţionale a companiei, a calităţii sale de exportator de know-how în domeniul eLearning-ului precum şi recunoaşterea expertizei specialiştilor săi în derularea de proiecte informatice de mare anvergură s-a remarcat prin obţinerea a numeroase distincţii prestigioase de-a lungul anilor.

• Comisia Europeană a nominalizat platforma AeL la IST Prize 2005 şi lecţiile AeL la ICT Prize 2007
  • Comisia Europeană a nominalizat SEI şi AeL la eEurope Awards for eGovernment, Manchaster 2005
  • Lecţiile AeL sunt câştigătoare ale World Summit Award, concurs mondial de conţinut digital la care au participat 24.000 de proiecte din 168 de ţări – Tunis, 2005
  • Comisia Europeană a premiat cu eticheta “Best practice” proiectul ADLIC (Admiterea Computerizata în Licee) la conferinţa europeană ministerială eGovernment de la Bruxelles, 2001

Dupa 15 ani de implicare susţinută în dezvoltarea de proiecte educaţionale, SIVECO Romania a dorit să se bucure de succesele obţinute alături de principalii actori implicaţi în procesul de învăţământ.