SIVECO Romania şi furnizorul de soluţii IT în domeniul medical iSOFT au lansat în parteneriat aplicaţia iSOFT Laboratory | SIVECO Romania

SIVECO Romania şi furnizorul de soluţii IT în domeniul medical iSOFT au lansat în parteneriat aplicaţia iSOFT Laboratory

Joi, Iunie 23, 2011

La scurt timp după lansare, parteneriatul a înregistrat primele rezultate pozitive prin semnarea a trei contracte

Bucureşti, 23 iunie 2011 - SIVECO Romania, cea mai mare casă românească de software, şi furnizorul de soluţii IT în domeniul medical iSOFT au încheiat, în anul 2010, un parteneriat de colaborare complexă. La scurt timp, acesta a început să se concretizeze prin lansarea aplicaţiei iSOFT Laboratory.

Lansarea pe piaţa românească a aplicaţiei iSOFT Laboratory este o consecinţă firească a parteneriatului, constituind un început de bun augur al acestuia.

Cele două companii au semnat primele trei contracte. Astfel, Spitalul Orăşenesc din Târgul Bujor, Spitalul de Pneumoftiziologie din Botoşani şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti au optat pentru o soluţie informatică ce integrează iSOFT Laboratory.

Intrarea României în Uniunea Europeană a generat o cerere în creştere pentru soluţiile IT de înaltă calitate, la standarde din ţările membre cu tradiţie şi rezultate notabile în domeniu. Piaţa românească a serviciilor de sănătate este una dintre cele mai ofertante pieţe de profil din regiune, având cel mai mare potenţial de dezvoltare din Europa de Est.

Compania iSOFT este prezentă pe piaţa românească şi cu o altă aplicaţie din sistemul integrat iSOFT, respectiv cu iSOFT Radiology, instalată în anul 2005, aceasta oferind suport pentru centrele de diagnostic din întreaga ţară. Compania iSOFT este lider pe piaţa de profil din ţările membre ale UE, îndeosebi în cele de pe continent. Ea activează, de asemenea, şi pe alte pieţe internationale, precum Rusia, Malaiezia, Noua Zeelandă şi Libia.

"Strategia noastră pentru următorii ani vizează oferirea de soluţii IT care pot fi comercializate la nivel mondial, fiind adaptate specificului fiecărei pieţe. Pentru a atinge acest obiectiv, ne bazăm pe colaborarea strânsă cu parteneri regionali cum este SIVECO Romania", a declarat Peter Herrmann, Managing Director iSOFT.

La rândul său, SIVECO Romania are în portofoliu referinţe importante în domeniu, în România, Bulgaria, Croaţia, Franţa.

"Prin acest parteneriat vom pune la dispoziţia sistemului de sănătate soluţii performanţe, certificate la nivel mondial. Din colaborarea noastră, primii care au de câştigat sunt pacienţii", declară profesor Traian Ionescu, Consilier al CEO SIVECO Romania.

Despre iSOFT Group
iSOFT Group este una dintre cele mai mari companii furnizoare de soluţii IT pentru servicii de sănătate, listată la bursa din Australia.

iSOFT colaborează cu specialişti din domeniul medical pentru a proiecta şi elabora aplicaţii software care să răspundă tuturor provocărilor din domeniu.

În prezent, peste13.000 de organizaţii din peste 40 de ţări utilizează soluţiile iSOFT pentru a administra informaţiile despre pacienţi şi pentru a genera o îmbunătăţire a proceselor şi serviciilor medicale. Dezvoltarea durabilă a grupului este susţinută printr-o planificare atentă şi printr-o analiză aprofundată a pieţei şi prin anticiparea cerinţelor clienţilor.
www.isofthealth.com