SIVECO Romania susţine de peste 10 ani iniţiativele de cercetare, inovare şi excelenţă în domeniul eLearning | SIVECO Romania

SIVECO Romania susţine de peste 10 ani iniţiativele de cercetare, inovare şi excelenţă în domeniul eLearning

Marţi, Noiembrie 6, 2012
În cadrul ediţiei aniversare a Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual, cel mai important eveniment academic educaţional din România, au fost prezentate peste 100 de lucrări academice în cercetare şi software educaţional

Ajunsă la cea de-a X-a ediţie, Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual s-a desfăşurat anul acesta la Braşov, în perioada 2-3 noiembrie, concomitent cu cea de-a VII-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Învăţământ Virtual.

Cele doua manifestări ştiinţifice se încadrează între cele dedicate anul acesta marelui matematician Alan Turing, de la naşterea căruia se împlinesc în 2012 100 de ani. Ambele evenimente s-au desfăşurat la Universitatea „Transilvania” din Braşov , fiind organizate de Universitatea din Bucureşti cu suportul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) şi SIVECO Romania, în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltare şi Inovare în Educaţie (TEHNE).

"În anul 2012, după 10 ani de activităţi complexe şi diverse în cadrul proiectului educaţional CNIV, prin parcurgerea unor etape, prin lucrul în echipe şi prin activităţi colaborative, produsele de e-Learning şi Software educaţional înglobează nu numai experienţa specialiştilor în informatică şi IT, dar mai ales scenarii didactice şi pedagogice destinate procesului de învăţare în beneficiul elevilor şi studenţilor. Succesul de care se bucură CNIV se datorează faptului că acest proiect se adresează în egală măsură elevilor şi profesorilor, cercetătorilor, mediului academic şi corporaţiilor ca acţionari cu drepturi egale şi depline, dar şi responsabili ca beneficiari direcţi ai unui învăţământ modern. Lucrările prezentate an de an, mai aplicate şi mai angrenate în realitatea practicii pedagogice, încearcă să demonstreze că tehnologia este un mediator al unui demers educaţional de calitate, iar calculatorul este un mijloc de formare a unei noi viziuni asupra educaţiei, cercetării şi inovării. Proiectul CNIV a demonstrat că aceste deziderate sunt valide în contextul implicării şi colaborării dintre mediul universitar, mediul preuniversitar şi mediul IT.", a declarat Conf. dr. Marin Vlada, coordonator proiecte CNIV şi ICVL, Universitatea din Bucureşti.

Având ca obiective principale promovarea şi dezvoltarea celor mai moderne tehnologii în educaţie şi cercetare, cele două conferinţe se constituie în cel mai important eveniment academic educaţional din România, reunind profesori din învăţământul superior şi preuniversitar, elevi şi studenţi, specialişti în educatie şi IT.

Peste 200 de profesori şi cercetători au înscris 46 de lucrări în cadrul conferinţei CNIV, iar alţi 300 au participat fără lucrare. Conferinţa ICVL a reunit peste 80 participanţi din 14 ţări de pe 3 continente, care au înscris 67 de lucrări. Toate lucrările au fost publicate în volumele ICVL şi CNIV, la Editura Universităţii Bucureşti.

"Ne bucurăm să vedem în fiecare an un interes din ce în ce mai crescut din partea participanţilor - specialişti, profesori, studenţi - privind utilizarea celor mai noi tehnologii şi metode în procesul educaţional. Cele două conferinţe s-au transformat într-un forum de dezbatere ştiinţifică, într-o platfomă de definire a unei politici comune de implementare a atributelor eLearning în procesul educaţional. Ne propunem prin aceste conferinţe să oferim comunităţilor universitare şi preuniversitare un cadru propice de manifestare a iniţiativelor profesionale şi de management. În acelaşi timp, CNIV şi ICVL contribuie şi la intensificarea colaborării între studenţi, profesori, pedagogi, psihologi şi specialişti în IT, cu scopul de a concepe şi elabora cele mai eficiente şi moderne aplicaţii de software educaţional.”, a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager în cadrul SIVECO Romania.

În cadrul celor două evenimente au fost organizate şi alte iniţiative, precum workshop-ul „Haptic feedback System in education”, expozitia şi concursul „Software educaţional”, în cadrul cărora au fost prezentate şi au concurat lucrări şi proiecte de software educaţional.

În urma analizelor efectuate de peste 150 de evaluatori CNIV, SIVECO Romania va acorda premii pentru cele mai apreciate prezentari publicate în volumul CNIV, dar şi pentru cele mai inovatoare produse software în educaţie şi cercetare, premiul cel mare constând în participarea autoarei sau a autorului celei mai importante lucrări la BETT Londra 2013, expoziţia majoră a anului în domeniul eLearning.

SIVECO Romania susţine Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual (CNIV, www.cniv.ro) şi Conferinţa Internaţională de Învăţământ Virtual (ICVL, www.icvl.eu) încă din anul 2003.