SIVECO Romania va furniza conţinut educaţional multimedia pentru 20 de licee din Republica Moldova | SIVECO Romania

SIVECO Romania va furniza conţinut educaţional multimedia pentru 20 de licee din Republica Moldova

Vineri, August 6, 2010

Elevii vor beneficia de 150 de lecţii electronice pentru disciplinele matematică, fizică, biologie, chimie, limba română şi limba rusă

Bucureşti, 6 august 2010 - 20 de licee din Republica Moldova vor beneficia de soft educaţional asigurat de SIVECO Romania, potrivit unui acord încheiat recent la Chişinău.

Acordul a fost semnat de Ministrul Educaţiei, Leonid Bujor, şi Florian Ciolacu, Vicepreşedinte Vânzări Internaţionale în cadrul SIVECO Romania. La eveniment au participat Victor Bodiu, Ministru de Stat, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Şefi ai Direcţiilor Raionale/Municipale de Învăţământ.

Proiectul prevede implementarea de conţinut educaţional multimedia ca parte a procesului de modernizare a învăţământului din Republica Moldova.

Lecţiile AeL eContent vor acoperi disciplinele matematică, fizică, biologie, chimie, limba română şi limba rusă. În cadrul proiectului au fost incluse 20 de licee din 15 raioane (Cahul, Căuşeni, Cimişlia, Criuleni, Drochia, Făleşti, Glodeni, Hînceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Străşeni, Teleneşti şi Ungheni), precum şi din municipiile Chişinău şi Bălţi.

Costurile de implementare a proiectului pilot desfăşurat în Republica Moldova vor fi suportate de SIVECO Romania. Acesta se va desfăşura pe parcursul anului de studii 2010-2011.

"Suntem siguri că şi acest proiect va contribui la dezvoltarea învăţământului preuniversitar din Republica Moldova. Compania noastră a mai furnizat suport Agenţiei de Evaluare şi Examinare în gestionarea activităţilor specifice examenelor de bacalaureat şi de absolvire a gimnaziului. Implementarea integrală a Sistemului Automatizat de Prelucrare a Datelor în sesiunea de examene 2010 a asigurat buna desfăşurare a examenelor de bacalaureat şi a demonstrat eficienţa sa. Pe parcursul anilor 2006-2007 am asigurat împreună cu Ministerul Educaţiei implementarea în 64 de instituţii de învăţământ din Republica Moldova a unui sistem destinat instruirii asistate de calculator", a declarat Florian Ciolacu.