SIVECO sprijină inițiativa Zero defecte în industria producătoare, prin platforma digitală ZDMP | SIVECO Romania

SIVECO sprijină inițiativa Zero defecte în industria producătoare, prin platforma digitală ZDMP

Joi, Mai 23, 2019

Platforma digitală Zero Defecte de Producție (ZDMP) a fost demarată în ianuarie 2019, cu o investiție de 19 milioane de euro din partea Comisiei Europene și a celor 30 de companii partenere. Misiunea proiectului este de a dezvolta și de a implementa o platformă digitală și aplicații asociate pentru atingerea excelenței în procesul de fabricație prin procese și produse cu defecte zero. SIVECO s-a alăturat consorțiului, sprijinind dezvoltarea de software pentru acest proiect ambițios.

 

Industria 4.0

Noua revoluție industrială, numită de specialiști Industria 4.0, a devenit posibilă prin aplicarea tot mai frecventă a noilor soluții digitale pe întregul lanț de procese de producție. Așa cum telefonul analog a lăsat locul telefonului smart, tot astfel ZDMP va propulsa fabricile de astăzi către Smart Factory. Iar de acolo mai e un pas până la fabrica Smart Zero Defect.

Stuart Campbell, CEO al companiei Information Catalyst și managerul ZDMP, a declarat: „ZDMP se va asigura că industria europeană rămâne competitivă și își păstrează poziția de lider în producție prin producerea de produse de înaltă calitate, la un cost redus, în cel mai eficient mod”.

Harald Schoning, vicepreședinte Software AG, spune că „ZDMP se va folosi de puterea IoT (Internet of Things) industrial și a Inteligenței Artificiale pentru a crea o platformă deschisă, extensibilă, interoperabilă și adaptabilă care să permită oricărei întreprinderi europene de producție, de orice dimensiune, să își optimizeze producția și, astfel, să își consolideze poziția pe piața mondială”.

Monica Florea, Director Departament Proiecte Europene, SIVECO Romania, a declarat: “ZDMP pune un accent deosebit pe transformarea rezultatelor cercetării în produse și servicii creatoare de valoare care asigură conectarea și automatizarea diferitelor componente ale procesului de producție și eficientizează procesul decizional.”

Caracteristici ale platformei digitale ZDMP

ZDMP va lansa primele proiecte-pilot în sectoarele Automotive, Mașini-Unelte, Construcții și Electronică. Acestea au o importanță vitală pentru economia europeană, deoarece oferă locuri de muncă pentru mai bine de 33 de milioane de persoane și reprezintă 13% din PIB-ul UE.

Proiectele-pilot vor avea misiunea de a demonstra unde duce cooperarea consolidată dintre companii: la reducerea, poate chiar evitarea defectelor de produs și de proces de-a lungul diferitelor lanțuri de aprovizionare. Pe parcursul celor 4 ani de derulare a proiectului, organizațiile care sponsorizează vor direcționa 3,2 milioane de euro către parteneri, utilizatori și companii de tehnologie, pentru a pune în valoare și mai mult caracteristicile platformei și a duce la adoptarea platformei pe piață.

Proiectul ZDMP combină abordările tehnologice de ultimă generație, bazate pe standarde comerciale și software open source, cu o abordare deschisă de dezvoltare și un App store. Se va concentra atât pe proces, cât și pe calitatea produselor în pre-producție, producție și post-producție, pentru a se asigura că producătorii într-adevăr produc bunuri cu zero defecte.

Proiectul este coordonat de Research Center UNINOVA din Portugalia. Conceptul și managementul aparțin SME Information Catalyst (ICE), Marea Britanie. Pe lângă partenerii initiatori ICE și UNINOVA, consorțiul este format din numeroși parteneri cu renume internațional: Ford, Continental, Software AG, Mondragon Assembly, HSD, FIDIA, SIVECO România, Formplast, Consugal, PT Mills, Flexeflina, CEI, AlfaTest, Ceteck, Video Systems, Ascora, Profactor, Softeco, Etxe-Tar, Ikerlan, ITI , Rooter și ALONG. Aceștia sunt asistați de Universitatea Politehnică din Valencia, Universitățile Tampere și Southampton, ca și German Standards Organisation DIN.

Pentru informații suplimentare, vizitați http://www.zdmp.eu.