SIVECO premiată la Smart Learning Awards Dubai | SIVECO Romania

SIVECO premiată la Smart Learning Awards Dubai

Luni, Mai 26, 2014

Specialiştii români de la SIVECO au fost premiaţi la Smart Learning Awards, ceremonia care a celebrat încheierea primei etape a programului naţional de modernizare a sistemului educaţional emiratez

Oraşul Dubai a găzduit ceremonia de premiere a partenerilor şi participanţilor implicaţi în programul naţional destinat modernizării sistemului educaţional din Emiratele Arabe Unite. SIVECO Romania, în calitate de partener strategic al programului, a fost premiată de Ministrul Educaţiei şi directorul general al programului pentru rezultatele obţinute până în prezent în cadrul programului.

La eveniment au participat peste 500 de invitaţi de marcă, printre care Ministrul Educaţiei, Humaid Mohammed Obaid Al Quattami, directorul general al programului, Mohammed Gheyath, oficialităţi din guvern, reprezentanţi ai mediului educaţional din Emirate, reprezentanţi ai SIVECO Romania şi ai celorlalţi parteneri ai programului, Intel, Samsung, HP şi Microsoft.

Ceremonia a marcat finalizarea cu succes a primei faze a programului care a împlinit un an de la implementare. Scopul ceremoniei a fost de a recunoaşte contribuţia tuturor participanţilor care au susţinut acest program de modernizare a sistemului educaţional din Emirate, de la parteneri, şcoli, comitete executive până la beneficiarii direcţi ai programului, profesori şi elevi.

Programul reprezintă o iniţiativă a şeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum care încurajează reforma în domeniul educaţiei în Emiratele Arabe Unite, în contextul în care din ce în ce mai multe ţări recunosc importanţa educaţiei şi impactul acesteia asupra economiei.

Programul care marchează trecerea de la învăţământul tradiţional la învăţământul modern bazat de noile tehnologii menite să faciliteze procesul de învăţare, s-a bucurat încă de la demarare de o extraordinară apreciere şi susţinere din partea profesorilor şi elevilor. Scopul programului este de a susţine elevii în dezvoltarea noilor abilităţi necesare pentru a faţă provocărilor societăţii moderne.

În cadrul ceremoniei, Ministrul Educaţiei a afirmat că acest program reprezintă o inițiativă extraordinară pentru transformarea sistemului educaţional din Emirate şi a apreciat importanța şi impactul rolului pe care fiecare partener l-a avut în reuşita programului.

Soluţiile eLearning SIVECO Romania au fost implementate cu succes până în prezent în şcolile emirateze şi constau în dezvoltarea şi implementarea de resurse educaţionale interactive pentru matematică, ştiinţe, limba arabă, limba engleză şi studii emirateze, reunite în cea mai extinsă bibliotecă de conţinut digital educaţional în limba arabă din lume.

"Această extraordinară recunoaştere din partea oficialităţilor emirateze confirmă valoarea aportului adus de SIVECO procesului de modernizare a sistemului educaţional emiratez. Suntem mândri că avem şansa să lucrăm într-un proiect aşa de ambiţios şi vizionar", a declarat Alexandru Coşbuc, Vicepreşedinte Adjunct Vânzări Internaţionale, SIVECO Romania.

SIVECO Romania este o prezenţă permanentă în zona Golfului, implementând cu succes proiecte naţionale de modernizare a sistemului educaţional în Emiratele Arabe Unite, Oman şi Kuweit, precum şi în ţări din Europa, Nordul Africii şi regiunea CIS.