Soluţia eAgriculture dezvoltată de SIVECO a fost premiată la RoCS | SIVECO Romania

Soluţia eAgriculture dezvoltată de SIVECO a fost premiată la RoCS

Luni, Noiembrie 24, 2008

Dezvoltarea de către SIVECO Romania a soluţiei software pentru sistemul IT al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură a fost premiată la Gala RoCS (Romanian Computer Show), organizată de International Data Group.

Gala RoCS  este unul dintre cele mai importante evenimente care recompensează de 15 ani cele mai notabile reuşite individuale şi de echipă din domeniul  IT.

Gabriel Lospa, Line of Business Senior Director eAgriculture la SIVECO Romania, a primit distincţia pentru dezvoltarea software-ului pentru sistemul informatic al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.  „Suntem mândri că am putut realiza un proiect de o complexitate uriaşă, alături de colegii noştri de la Agenţia Naţionala de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Comparativ cu alte ţări care au avut 3 - 4 ani pentru implementarea proiectului, noi am avut la dispoziţie doar un an, ceea ce a reprezentat un adevărat tur de forţă.  A fost o mare responsabilitate pentru noi, o reuşită bazată pe un efort imens. Este pentru prima oară când fermierii au  acces la fonduri europene într-un mod organizat. Dezvoltarea, implementarea şi finalizarea la termenele stabilite a sistemului integrat de administrare şi control (IACS) pentru agricultură din România prin realizarea componentelor informatice a reprezentat o etapă importantă în procesul de aderare a României la Uniunea Europeana”.

Gratie proiectului de informatizare al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, 1.227.103 de fermieri au primit sumele aferente plăţilor unice pe suprafaţă şi plăţilor naţionale directe complementare, totalizând 8.655.670 ha.

Mihaela Gorodcov, General Manager IDG Romania, a declarat: ”Dacă în alte domenii lucrurile nu sunt atât de mature, în ceea ce priveşte IT&C ţinem pasul şi suntem unde trebuie. Iar premiile de excelenţă ale IDG Romania sunt "cronicarul" momentului actual”.