Soluţia SIVECO Applications îşi măreşte cota pe piaţa soluţiilor informatice de management din România | SIVECO Romania

Miercuri, Octombrie 10, 2007

Bucureşti, 10 Octombrie 2007 –  Conform studiului recent elaborat de International Data Corporation (IDC), piaţa românească de soluţii EAS (Enterprise Application Software) a înregistrat în anul 2006 o creştere de 17,5%, totalizând 52,97 milioane de dolari .

Ca si in anii precedenti, primii cinci „actori” ai pieţei totalizează mai mult de trei sferturi din piaţa locală de soluţii software pentru afaceri.

Factorii „motori” ai pieţei au ramas, în general, aceiaşi din 2005, printre cei mai importanţi numărându-se creşterea economică, pregătirea pentru competiţia de pe piaţa Uniunii Europene, precum şi nevoia de aliniere la standardele practicate la nivel european.

Nu în ultimul rând, maturizarea pieţei de soluţii EAS şi a mentalităţii companiilor din majoritatea sectoarelor economice referitor la beneficiile pe termen lung ale implementării de software pentru afaceri, au susţinut şi ele evoluţia pieţei locale EAS.

Conform acestui studiu, SIVECO Romania deţine o cotă de 21,2% din piaţa locală de soluţii EAS, ocupand în 2006 poziţia a doua în top-ul pieţei. Compania se clasează astfel, la fel ca in ultimii 5 ani, pe "podiumul" companiilor furnizoare de soluţii EAS pe piaţa locală, fiind singura companie românească cu asemenea performanţe în ultimii ani.

Studiul IDC segmentează piaţa românească a soluţiilor EAS în soluţiile ERM (Enterprise Resource Management) – reprezentând cel mai important segment al pieţei, urmate de soluţiile SCM (Supply Chain Management), Opperations & Manufacturing Applications, Customer Relationship Management (CRM) şi Business Analytics – segmentul cu cea mai mare creştere faţă de 2005.

Compania SIVECO Romania ocupă poziţia de lider pe două dintre segmentele pieţei, de altfel şi cele mai importante ca valoare la nivelul anului 2006.

Astfel, SIVECO Romania deţine 23,10% din piaţa soluţiilor ERM şi 30,30% din cea a soluţiilor SCM, într-o ierarhie ce include atât companii multinaţionale cât şi companii româneşti.

Totodată, în cadrul segmentului cu cea mai importantă creştere la nivelul anului 2006, cel al soluţiilor Business Analytics, SIVECO Romania detine o cotă de 31,60%.

„Urmărim cu consecvenţă tendinţele preconizate de specialişti pentru piaţa românească de soluţii EAS. Acesta este şi motivul pentru care ne adresăm organizaţilor cu cel mai mare interes de a investi în soft, de dimensiuni mari şi mijlocii, care înţeleg beneficiile pe care le pot câştiga pe termen lung prin utilizarea de soluţii informatice de management al afacerii. Astfel, pachetul nostru integrat SIVECO Applications funcţionează la peste 550 de clienţi din toate sectoarele de activitate, precum producţie, utilităţi, banking, transport, telecom sau administraţie publică etc., probând calitatea şi flexibilitatea unei soluţii 100% româneşti dar cu performanţe la nivel european ”, declară Aurora Crusti, Line of Business Senior Director la SIVECO Romania.

Evoluţia foarte bună a companiei SIVECO Romania pe piaţa românească a soluţiilor EAS – o piaţă tot mai concurentială şi cu exigenţe crescute de la an la an, se datorează vânzărilor susţinute pe care compania le-a înregistrat în anul 2006 pentru soluţia sa proprie EAS – pachetul informatic integrat SIVECO Applications. Ca un rezultat direct, producătorul român de software şi-a crescut cota de piaţă cu aproape 2 procente, ajungând la 21,2% faţă de 19,3%, cât deţinea din piaţa locală de EAS în 2005.