Soluţiile educaţionale dezvoltate de SIVECO Romania sunt apreciate în cadrul celei mai mari expoziţii educaţionale din regiunea Golfului | SIVECO Romania

Soluţiile educaţionale dezvoltate de SIVECO Romania sunt apreciate în cadrul celei mai mari expoziţii educaţionale din regiunea Golfului

Joi, Mai 5, 2011

Prezent la conferinţa de deschidere a expoziţiei GESS Dubai, ministrul educaţiei din Emiratele Arabe Unite a confirmat faptul că soluţiile ICT de calitate contribuie la eficientizarea procesului educaţional

Bucureşti, 05 mai 2011 - SIVECO Romania este prezentă şi anul acesta cu ultimele inovaţii în materie de tehnologie a educaţiei la Gulf Education Supplies and Solutions - GESS, cea mai importantă expoziţie educaţională din zona Golfului. Târgul are loc în perioada 3-5 mai în Dubai, sub înaltul patronaj al Şeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice Preşedinte, Prim Ministru şi Conducător al Dubaiului.

Standul SIVECO Romania a fost vizitat de către ministrului educaţiei din Emiratele Arabe Unite, Humaid Mohamed Obaid Al Qutami, care a salutat iniţiativele de introducere a soluţiilor educaţionale digitale în şcolile emirateze. Partener din anul 2007 cu Ministerul Educaţiei din EAU, SIVECO Romania a implementat deja patru proiecte de informatizare a educaţiei, contribuind cu succes la modernizarea sistemului educaţional naţional.

"Suntem onoraţi să susţinem Ministerul Educaţiei din Emiratele Arabe Unite în implementarea strategiei naţionale pentru modernizarea sistemul educaţional. Până în prezent am implementat cu succes în şcolile emirateze cea mai extinsă bibliotecă virtuală de conţinutul educaţional din lume, cuprinzând peste 7.000 de resurse educaţionale interactive pentru matematică, ştiinţe, limba arabă şi studii patriotice emirateze, iar proiectul continuă," declară Alexandru Coşbuc, Vice-preşedinte Adjunct Vânzări Internaţionale şi Manager în zona Golfului, din cadrul SIVECO Romania.

Pentru implicarea sa activă, SIVECO Romania a fost recompensată cu premiul de "Cel Mai Bun Partener" de către Directorul General al Ministerului Educaţiei, care a apreciat calitatea deosebită a conţinutului educaţional livrat în şcoli şi profesionalismul specialiştilor SIVECO.

"E o onoare pentru noi să primim această recunoaştere şi suntem hotărâţi să lucrăm îndeaproape cu Ministerul Educaţiei din Emiratele Arabe Unite şi în continuare. Ne dorim de asemenea să extindem iniţiativele de informatizare a educaţiei în toată regiunea Golfului, după modelul de proiect de succes din Emirate", declară Florian Ciolacu, Vice-preşedinte Vânzări Internaţionale, din cadrul SIVECO Romania.

În cadrul evenimentului, SIVECO Romania organizează demonstraţii de lecţii susţinute de profesorii dubaiezi în clase virtuale, prezentând soluţiile educaţionale AeL în limba arabă şi engleză. Lecţiile digitale AeL eContent cuprind experimente, simulări, animaţii şi clipuri, care dezvoltă curiozitatea naturală a elevilor şi oferă acestora un mediu de învăţare atractiv şi securizat. Cu ajutorul departamentului IT din cadrul Ministerului Educaţiei şi a profesorilor locali, specialiştii SIVECO Romania au tradus şi adaptat lecţiile după specificul tării, respectând curricula naţională.

La GESS Dubai participă cei mai importanţi furnizori de resurse educaţionale şi tehnologia educaţiei din peste 30 de tări, înalţi oficiali ai Ministerelor Educaţiei din zona Golfului, specialişti din educaţie precum şi profesori şi elevi, atraşi de inovaţiile prezentate.

SIVECO Romania este o prezenţă permanentă în zona Golfului, implementând cu succes proiecte naţionale de modernizare a sistemului educaţional în Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Oman şi Kuweit, precum şi în ţări din Europa, Nordul Africii şi regiunea CIS.