Soluțiile educaționale românești, apreciate în zona Golfului

Soluțiile educaționale românești, apreciate în zona Golfului

Joi, Februarie 26, 2015

Mii de profesori și elevi emiratezi au putut testa, la GESS Dubai, cele mai inovative soluții educaționale dezvoltate de SIVECO

În perioada 24-26 februarie, SIVECO a participat la GESS (Global Educational Supplies and Solutions), cea mai importantă expoziție educațională din zona Golfului, organizată sub patronajul Sheikh-ului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice-Președinte și Prim Ministru al EAU.

Compania a participat pentru a 8-a oară consecutiv la expoziție, prezentând cu succes publicului larg cele mai noi soluții educaționale dezvoltate de specialiștii din România.

"Oficialii ministeriali, precum și profesorii și elevii din Golf au fost încântați de noutățile prezentate la standul nostru de la GESS. Un produs foarte apreciat a fost sistemul de editare și creare de conținut educațional, care permite profesorilor realizarea de resurse educaționale spectaculoase și integrarea lor în planul de lecție, cu minim de efort. Această unealtă se adresează dascălilor care nu au experiență în domeniul IT, elementele sale cheie fiind simplitatea și flexibilitatea”, spune Radu Jugureanu, Manager departament eContent în cadrul SIVECO România.

Vizitatorii au fost impresionați și de spectaculoasele aplicații Augmented Reality, care completează manualele tradiționale cu reprezentări digitale tridimensionale ale moleculelor elementelor chimice, corpurilor cerești sau plăcilor tectonice. Aceste reprezentări facilitează întelegerea unor noțiuni abstracte și dezvoltă considerabil inteligența spațială, fiind un prim pas spre învățarea imersivă.

„Realitatea este că, în Dubai în special și în Emiratele Arabe în general, datorită competitivității extreme a acestei zone a Planetei Pământ, dacă nu aduci permanent ceva nou și spectaculos, dacă nu investești continuu în cercetare, inovare și calitate, nu exiști, nu te bagă nimeni în seamă. Tocmai prin investițiile constante pe care le facem în inovare putem spune că suntem acum unul dintre furnizorii apreciați și căutați în domeniul software-ului educațional”, completează Radu Jugureanu.

Totodată, în cadrul premiilor GESS, filiala emirateză a SIVECO a fost nominalizată ca FINALIST la categoria “Cel mai bun dezvoltator de conținut educațional local”.

“Această nominalizare ne onorează și ne bucură în mod deosebit, fiind o recunoaștere a rezultatelor proiectelor pe care le implementam cu responsabilitate în zona Golfului, începând de la înființare, din 2010”, spune Alexandru Coșbuc, Director General al filialei locale a SIVECO.

Compania SIVECO este o prezență activă în zona Golfului, unde implementează cu succes proiecte educaționale ce includ instrumente 3D, Augmented Reality, softuri educaționale pe dispozitive portabile, pe telefoane și tablete, adaptate la cerințele specifice ale pieței.

Expoziția GESS s-a desfășurat la World Trade Center, în Dubai, bucurându-se de participarea bogată a 400 de expozanți din 35 de țări din întreaga lume, înalți oficiali ai ministerelor educației din zona Golfului, specialiști în educație, precum și profesori emiratezi.