Soluţiile IT moderne "igienizează" informatic Salubritatea | SIVECO Romania

Soluţiile IT moderne "igienizează" informatic Salubritatea

Joi, Septembrie 25, 2008

Utilităţile publice au trecut, în ultimii ani, într-o nouă etapă de dezvoltare, marcată, în special, de descentralizare şi privatizarea diferitelor categorii de furnizori. Aceste schimbări la nivel organizaţional au condus la necesitatea restructurării fundamentale a modului de lucru în acest sector.

Una dintre priorităţile furnizorilor de Utilităţi, în general, şi a celor de servicii de Salubritate, în special, o reprezintă, în prezent, standardizarea şi automatizarea prin mijloace informatice  a operaţiunilor de lucru, specifice  acestei verticale industriale. Accelerarea procesului de informatizare din zona serviciilor a exercitat o anumită presiune asupra operatorilor din Salubritate. Pe fondul ascuţirii concurenţei şi a  extinderii reţelei de furnizori de servicii de Salubritate, aceştia au identificat în software-ul specializat principala resursă de dezvoltare pe termen lung.

Sistemele informatice izolate, funcţionale până nu demult la nivelul companiilor de Utilităţi, nu mai corespund noilor exigenţe ale acestei pieţe. Importarea standardelor europene de calitate şi necesitatea unui management performant îi determină pe operatorii din Salubritate să apeleze la instrumente moderne de suport al activităţilor. Respectând această tendinţă a pieţei, SIVECO Romania a pus la punct sistemul integrat SIVECO Applications, cu dezvoltări particulare pentru zona de Utilităţi, a declarat Vasile Neacşu, Utility Cluster Manager în cadrul SIVECO Romania.

Aplicaţia ERP (Enterprise Resource Planning), dezvoltată de SIVECO Romania, are capacitatea de a fi configurată pentru o gamă largă de servicii de Utilităţi, de la furnizarea energiei electrice, energiei termice, apei potabile si canalizarii, gazelor naturale până la servicii de salubritate, servicii de telefonie, radio, televiziune, cablu, internet etc. Pentru adaptarea aplicaţiei la cerinţele particulare ale fiecărui operator, această soluţie informatică poate declina, noi funcţionalităţi, la cerere.

„Expertiza SIVECO Romania în informatizarea furnizorilor de Utilităţi s-a îmbogăţit cu implementarea de succes realizată în cadrul companiei URBAN, care a decis să-şi eficientizeze activitatea prin intermediul SIVECO Applications. Fiind unul dintre operatorii de salubritate importanţi la nivel local, URBAN certifică, prin alegerea sa, fiabilitatea şi eficienţa soluţiilor informatice ale SIVECO Romania, a adăugat Vasile Neacşu.

Dezvoltarea actuală a sectorului românesc de Utilităţi, precum şi aria mare de acoperire a acestui tip de servicii creează premisele pentru diversificarea şi rafinarea  viitoare a cerinţelor informatice din această zonă.