Şomajul atinge cote alarmante în rândul tinerilor europeni, afectând peste 15 milioane de persoane sub 30 de ani | SIVECO Romania

Şomajul atinge cote alarmante în rândul tinerilor europeni, afectând peste 15 milioane de persoane sub 30 de ani

Marţi, Decembrie 13, 2016

SIVECO face parte din consorțiul selectat de Comisia Europeană pentru implementarea proiectului pilot ECOKT2015 menit să sporească şansele tinerilor pe piaţa muncii, prin creşterea competenţelor lor digitale

Recent, Comisia Europeană a selectat consorțiul care va pune în aplicare un proiect pilot ambițios, ce își propune reducerea numărului de tineri șomeri la nivel European, prin creșterea competențelor digitale. Compania IT SIVECO România este partener în acest consorțiu, alături de Expertise France - liderul consorțiului, Dara Creative din Irlanda și Lai-momo din Italia - parteneri.

Proiectul pilot ECOKT2015 al Comisiei Europene, parte a programului Europe 2020, își propune contracararea efectelor crizei economice ce a determinat o creștere alarmantă a numărului de tineri șomeri. Potrivit EUROSTAT (sursa Eurostat), 4.5 milioane de tineri între 15 și 24 de ani nu au un loc de muncă, iar peste 7 milioane de tineri din aceeași categorie de vârstă nici nu lucrează, nici nu sunt înrolați într-o instituție de educație sau formare profesională. Peste 6 milioane de tineri între 25 și 30 de ani sunt în aceeași situație.

“Există o nevoie reală de creștere a competențelor digitale, în toate țările europene. Mediul de business se îndreaptă cu pași rapizi spre digitalizare și cerințele vor fi din ce în ce mai mari în ceea ce privește utilizarea tehnologiei de către angajați. Așadar, suntem onorați să putem contribui la această inițiativă lăudabilă a Comisiei Europene, care va oferi mai multe șanse tinerilor în găsirea unui loc de muncă. SIVECO este un furnizor IT tradițional pentru organizații ale Uniunii Europene, contribuind până acum la peste 20 de proiecte finațate de Comisia Europeană”, declară Florin Ilia, Președinte și Director General SIVECO România.

ECOKT2015 își propune implementarea unei platforme online de instruire prin care tinerii șomeri vor avea acces la cursuri de perfecționare în format digital gratuite. Acestea au la bază tehnici pedagogice moderne, precum învățarea bazată pe proiect, în care tinerii sunt implicați pe toată perioada cursurilor în activități practice, similare celor de la un loc real de muncă. În acest fel, ei își vor forma un bagaj solid de cunoștințe, prin lucrul efectiv în proiecte. Metodologia de instruire încurajează cursanții să lucreze în echipă și să realizeze sarcini comune, precum realizarea unei prezentări sau a unui produs. Aceasta îi ajută pe tineri să se obișnuiască cu un mediu realist de lucru, cu respectarea anumitor obiective, proceduri și termene limită, și îi va ajuta să își găsească mult mai ușor un loc de muncă.

Tinerii vor putea accesa cursurile online de oriunde, oricând, în ritmul lor propriu, putând repeta informațiile ori de câte ori au nevoie pentru a le deprinde. La finalizarea cursurilor, toți cei promovați vor primi certificate recunoscute la nivel european.

Începând cu anul 2009, SIVECO România desfășoară peste 20 de proiecte IT pentru Comisia Europeană, cu beneficii directe asupra tuturor cetățenilor Uniunii Europene, fiind singura companie românească de software care furnizează servicii informatice direct către organisme ale Cosmisie.

Printre clienții europeni guvernamentali de referință ai SIVECO se numără: DG Connect, DG Taxud, Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, DG Justice, DG Sanco, Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimente - CHAFEA, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid. Serviciile furnizate de SIVECO includ dezvoltarea de sisteme financiare, management de documente și conținut, aplicații administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web, sisteme eLearning.