Speranţă pentru copii din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Beclean | SIVECO Romania

Speranţă pentru copii din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Beclean

Joi, Februarie 8, 2007

Bucureşti, 08 Februarie 2007 - Noile tendinţe în mediul educaţional evidenţiază necesitatea unui instrument de predare care să implice activ cei doi actori ai procesului de instruire-profesor şi elev.  

Astfel, pentru a asigura tuturor elevilor Centrului Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Beclean oportunităţi egale de a câştiga cunoştintele şi abilităţile necesare pentru a se integra şi beneficia de avantajele Societăţii Informaţionale profesorii Manea Adriana şi Orban Ioan au reuşit să doteze laboratorul de informatică al centrului cu sisteme informatice performante prin intermediul fondurilor proprii. 

SIVECO Romania vine în întâmpinarea acestei extraordinare iniţiative şi le oferă elevilor Centrului posibilitatea de a învăţa eficient cu ajutorul celui mai bun conţinut educaţional din lume, prin sponsorizarea liceului cu licenţa educaţională AeL şi lecţii interactive AeL cât şi suportul tehnic pentru implementarea soluţiei eLearning în cadrul centrului.

Soluţia SIVECO Romania se bazează pe cele mai noi principii psiho-pedagogice şi informatice şi a fost dezvoltată de specialiştii SIVECO împreună cu echipa tehnică, pedagogi, psihologi şi metodişti cu experienţă pentru a susţine procesul didactic, contribuind semnificativ atât la o mai bună abordare a conţinuturilor cât şi la dezvoltarea competenţelor cheie a celor instruiţi.   

Noua metodă de a învăţa stimuleazã creativitatea cursanţilor şi le oferã şansa de a experimenta ceea ce învaţã, procesul de învãţare devenind eficient. Lecţiile AeL, considerate a fi cel mai bun conţinut educaţional în lume, sunt deja disponibile în 4800 de şcoli şi licee din România prin intermediul proiectului Sistem Educaţional Informatizat (SEI). 

Câştigătoare ale concursului World Summit Award 2005, lecţiile interactive AeL sunt un exemplu de bună practică pentru noile tendinţe din eLearning, peste 1650 lecţii de matematică, informatică, biologie, geografie, tehnologie etc. sunt disponibile în şcolile din România în cadrul programului Sistem Educaţional Informatizat, oferind astfel şcolii româneşti oportunitatea de a utiliza cel mai bun produs de eLearning în lume, atât din punct de vedere didactic cât şi informatic.

Pentru SIVECO Romania, această  sponsorizare face parte din seria de acţiuni prin care doreşte să contribuie la modernizarea şi eficientizarea sistemului educaţional.

"Suntem conştienţi că gestul nostru este unul simbolic .Noi sperăm ca această legătură cu copii din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Beclean va lua cât de curând şi forma unor proiecte în care ei să fie şi mai responsabili şi mai implicaţi - şi să aducă beneficii şi pentru alţi colegi de-ai lor " declară Ştefan Morcov, AeL Product Manager.