Ţările din Orientul Mijlociu alocă peste 30 de miliarde de dolari pentru educaţie | SIVECO Romania

Ţările din Orientul Mijlociu alocă peste 30 de miliarde de dolari pentru educaţie

Miercuri, Februarie 4, 2009

Recent s-a încheiat în Dubai cea de-a doua ediţie a Formului “eLearning Excellence in the Middle East”, eveniment organizat sub înaltul patronaj al Şeicului Nahyan Bin Mubarak Al Nahyan, Ministrul Educaţiei din Dubai. Forumul a reunite cei mai importanţi experţi, practicieni, cercetători, furnizori de soluţii educaţionale şi factori de decizie implicaţi în proiecte de învăţământ în zona Orientului Mijlociu. 

Cu bugete ce depăşesc 30 de miliarde de dolari şi strategii fundamentate pe termen lung privind dezvoltarea sistemelor de învăţământ, ţările din Orientul Mijlociu reprezintă o piaţă în plină expansiune. Pentru a aloca eficient bugetele importante destinate educaţiei, ţările din Orientul Mijlociu îşi selectează cu multă exigenţă partenerii, în rândul companiilor capabile să implementeze şi să localizeze proiecte complexe destinate eficientizării sistemelor naţionale de învăţământ. 

SIVECO Romania a prezentat în cadrul evenimentului soluţia de eLearning AeL şi proiectele educaţionale dezvoltate în regiunea Orientului Mijlociu. Recunoscută deja la nivel internaţional ca un furnizor important de soluţii de eLearning, SIVECO Romania a participat la dezvoltarea  primului portal educaţional naţional din Emiratele Arabe Unite (EAU). La ora actuală peste 30,000 de elevi şi studenţi au acces la resursele educaţionale puse la dispoziţie prin intermediul portalului. Proiectul a reprezentat paşii iniţiali pentru implementarea viziunii pe termen lung a Ministerului Educaţiei privind transformarea sistemului de învăţământ din Emiratele Arabe Unite.  

Recunoaşterea internaţională de care se bucură compania noastra i-a convins pe reprezentanţii Ministerului Educaţiei din Emiratele Arabe Unite de valoarea specialiştilor din SIVECO Romania. Alături de partenerii noştri locali, implementăm soluţiile de eLearning dezvoltate de SIVECO Romania în proiecte complexe ce înglobează mii de ore de muncă şi rezultate concrete în multe domenii de expertiză ”, a declarat Otto Zelch, Line of Business Director în cadrul SIVECO Romania. 

Urmând strategia naţională de dezvoltare a sistemului de învăţământ din EAU, SIVECO Romania dezvoltă în cadrul acestui proiect 2,000 de lecţii interactive AeL în limba arabă şi engleză.  

În cadrul workshop-urilor organizate la “eLearning Excellence in the Middle East” s-au discutat tendinţele pieţei educaţionale globale şi regionale. Accentul s-a pus atât pe tehnologiile revoluţionare, metodele moderne de pedagogie şi management al sistemului educaţional cât şi pe implicaţiile sociale, psihologice şi culturale relevante pentru dezvoltarea regiunii. În toate aceste domenii, specialiştii români au un cuvant de spus.