LetItFlow - un proiect european de cercetare care susţine prelungirea activității profesionale a personalului medical de peste 50 de ani | SIVECO Romania

LetItFlow - un proiect european de cercetare care susţine prelungirea activității profesionale a personalului medical de peste 50 de ani

Joi, Mai 25, 2017

În cadrul conferinței organizate recent la Secţia de Neurologie din Spitalul Universitar de Urgență din București, SIVECO a prezentat într-un mod atractiv și intuitiv elementele informatice specifice ale soluției LetItFlow

Echipa de medici și asistente din cadrul Secției de Neurologie Clinică Generală a Spitalului Universitar de Urgență București a participat recent la cea de-a VIII-a ediție a Conferinței Științifice „Îngrijiri medicale centrate pe pacient - Asistenții medicali și moașele, profesioniștii care pot face diferența”, organizată de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), București.

Echipa medicală implicată în implementarea proiectului este formată din Dr. Athena Ribigan, Medic specialist neurolog; Getuta Burlac, Asistent medical generalist; Virginia Rata, Asistent medical generalist; Dr. Florina Antochi, Medic primar neurolog.

Prin intermediul lucrării „LetItFlow - sistem de distributie activă a fluxurilor de lucru dedicat personalului medical”, doamna Dr. Athena Ribigan a prezentat funcționalitățile relevante ale soluției informatice LetItFlow și modalitatea practică de aplicare a acestei soluții în domeniul medical, precum și rezultatele proiectului.

În calitate de partener tehnic, SIVECO România a ilustrat elementele specifice ale soluției informatice LetItFlow printr-un film atractiv și intuitiv.

Obiectivul specific al prezentării a constat în familiarizarea participanților cu soluția informatică LetItFlow, din punct de vedere funcțional și al modului de operare. La eveniment au participat 550 de persoane.

Prezentarea proiectului a fost primită cu interes de către audiență, la lucrările sesiunii științifice fiind prezenți 400 de participanți. Aceștia au avut ocazia să-şi exprime opiniile privind utilitatea, accesibilitatea și uzabilitatea aplicațiilor LetItFlow prin completarea Chestionarului de satisfacție LetItFlow.

Proiectul IT european, denumit în mod sugestiv „LetItFlow” susține prelungirea activității profesionale a personalului medical. Concret, în cadrul proiectului s-au implementat fluxuri de activități specifice care ajută personalul medical de peste 50 de ani (asistenți medicali, infirmiere și tehnicieni de laborator) în îndeplinirea sarcinilor zilnice, astfel încât aceștia să îți desfășoare activitatea eficient, în conditii optime, și să se poată adapta ușor la noile proceduri, protocoale și tehnici de operare.

Proiectul este coordonat de compania Integrasys din Spania , iar parteneri sunt SIVECO România, Noldus Information Technology Olanda, AIT - Austrian Institute of Technology, Spitalul Universitar de Urgență București și University Hospital Virgen Macarena, Sevilla, Spania.

Soluția informatică LetItFlow permite asistarea profesională a angajaților în vârstă, asigurând funcționalități de monitorizare a activității acestora, prin intermediul unor dispozitive mobile de comunicare, a unor servicii specifice de notificare, precum și a unor interfețe de interoperare adaptate proceselor și fluxurilor de activități.

Pe parcursul desfașurării proiectului LetItFlow, au mai fost organizate numeroase evenimente de diseminare a rezultatelor proiectului, prin intermediul cărora utilizatorii finali au avut posibilitatea să comunice și să evalueze rezultatele obținute la nivelul fiecărei etape de implementare.

Despre Spitalul Universitar de Urgență București

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) este cel mai mare spital din București, care oferă asistență medicală primară și tratament de ultimă generație. Istoria sa începe în anul 1978, cu doar câteva departamente, precum Medicină Internă, Chirurgie, Neurologie, Oftalmologie, Ginecologie, Traumatologie – Ortopedie, Anestezie – Terapie Intensivă, Radiologie, Laborator și Anatomie Patologică. De-a lungul timpului, s-au adăugat noi specialități și, în prezent, are 28 de departamente și peste 1000 de paturi ce asigură asistență de urgență, îngrijire medicală și activitate didactică universitară, cercetare clinică și educație postuniversitară.

Secția de Neurologie Clinică Generală include 18 medici neurologi, cercetători, un neuropsiholog, fizioterapeuți, personal medical dedicat, care poate oferi îngrijiri de cea mai bună calitate pacienților, utilizând cele mai avansate tehnologii, terapii adecvate și complexe, cercetare translațională și clinică și asistență medicală integrată. Medicii neurologi efectuează activitate de cercetare, clinică și didactică universitară, cu formare și educare a noilor generații de cercetători și doctori.

Mai multe informații despre organizarea, activitatea și performanțele spitalului puteți obține vizitând www.suub.ro si https://www.linkedin.com/company-beta/5312987/.