Tinerii informaticieni sunt invitaţi să se înscrie la cea de-a V-a ediţie a programului de pregătire de performanţă în informatică .campion 2008 | SIVECO Romania

Tinerii informaticieni sunt invitaţi să se înscrie la cea de-a V-a ediţie a programului de pregătire de performanţă în informatică .campion 2008

Luni, Noiembrie 12, 2007

Bucureşti, 12 Noiembrie 2007 – Proiectul .campion, desfãşurat sub auspiciile Centrului de Excelenţã SIVECO, este un program care şi-a propus să-i pregătească pe tinerii pasionaţi de informatică, pentru marea performanţă. Ajunsa la cea de-a V-a ediţie, competiţia online se bucură de susţinerea a numeroşi profesori de prestigiu şi studenţi, foşti câştigători ai olimpiadelor internaţionale de informatică. Începând cu 1 noiembrie elevii se pot înscrie în competiţie accesând adresa: http://campion.edu.ro/index.php.

Ca element de noutate, în acest an .campion integrează un sistem de evaluare online, asemănător celor utilizate la Olimpiada Internaţională de Informatică. Sperăm ca şi în acest an să oferim elevilor un mediu atractiv de pregătire sistematică în informatică şi să contribuim la succesele pe care desigur le vor avea”, a declarat Ema Cerchez, profesor la Liceul de Informatică “Grigore C.Moisil” din Iaşi, şi unul dintre iniţiatorii şi coordonatorii acestei competiţii.

Ediţia 2008 va include 7 runde de concurs şi 7 runde de pregătire, etapa online urmând a se încheia la data 5 aprilie 2008. La sfârşitul celor 14 runde, competitorii care vor acumula cele mai mari punctaje şi vor dovedi pe durata întregului concurs, reale abilitãţi de programare, gândire algoritmicã şi capacitate de perfecţionare, se vor califica în finală.

Deşi initial competiţia se adresa liceenilor, în ultimii ani s-au înscris tot mai mulţi elevi de gimnaziu care au dovedit că pot concura de la egal la egal cu colegii lor mai mari. Cadrul competiţional antrenant şi dificultatea sporită a problemelor propuse spre rezolvare reprezintă principala motivaţie de a participa, pentru cei mai mulţi competitori.

Numărul tot mai mare de concurenţi, în condiţiile în care înscrierile în competiţie sunt voluntare, reprezintă un semn extrem de încurajator în ceea ce priveşte dorinţa şi capacitatea tinerilor elevi de a-şi dezvolta cunoştinţele informatice. Implicându-se într-o competiţie dificilă şi de durată, tinerii îşi asumă o responsabilitate pentru care trebuie apreciaţi” a declarat Radu Jugureanu, AeL eContent Manager în cadrul SIVECO Romania.

Toti cei interesaţi de acest subiect pot participa la discuţii pe forumul SEI - http://forum.portal.edu.ro/, în sectiunea dedicată competiţiei .campion.