Tinerii îşi spun părerea | SIVECO Romania

Tinerii îşi spun părerea

Vineri, Mai 22, 2009

Tinerii îşi spun părerea

SIVECO Romania susţine proiectul Conferinţelor Civice iniţiat de Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică

Bucureşti, 22 mai 2009 - În cadrul a două conferinţe civice organizate de Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR), la Colegiul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, pe 23 mai, şi la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Slobozia, pe 28 mai, liceeni sunt invitaţi să-şi exprime părerile despre două subiecte intens dezbătute în societatea românească: "Ar trebui introduse reglementări pentru ca posturile comerciale de televiziune să aibă responsabilităţi educative faţă de public" şi "Dau noile media mai multă putere cetăţeanului modern".

Dezbaterile despre responsabilitate şi bani publici, twitter, bloguri şi impactul mass-media în vremuri moderne, socializare, solidaritate vor fi moderate de ziariştii Dan Tapalagă şi Gelu Trandafir (la Bucureşti), Cristian Ghinea şi Lucian Popescu (la Slobozia).

Iniţiat în urmă cu 3 ani, proiectul "Despre buna folosinţă a democraţiei" se adresează tinerilor care au posibilitatea să-şi spună punctul de vedere despre democraţie şi participare la viaţa societăţii ca cetăţeni activi. SIVECO Romania, alături de alte organizaţii care împărtăşesc aceleaşi valori civice, şi-a manifestat susţinerea faţă de proiect, încă de la lansarea sa, şi această investiţie de încredere a fost onorată cu brio de către ARDOR.

Ne bucurăm că am avut ocazia să luăm parte la un proiect atât de special, care implică tinerii în dezbateri pe teme reale şi de impact pe termen lung, oferindu-le posibilitatea de a învăţa "regulile" dialogului de la lideri de opinie ai societăţii civile (filosofi, jurnalişti, politologi sau istorici), dându-le acestora din urmă ocazia să înţeleagă cum gândeşte tânăra generaţie, modelându-le şi modelându-se pe sistemul acestora de valori", a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing&Communication Manager în cadrul SIVECO Romania.

De-a lungul anilor, proiectul "Despre buna folosinţă a democraţiei" a analizat subiecte precum naţionalism, discriminare, participare la alegeri, solidaritate, nesupunere civică, regionalizare, măsuri de toleranţă zero, regula majorităţii, mii de liceeni având ocazia să-şi spună punctul de vedere în cadrul evenimentelor organizate în oraşe din toată ţara - Bucureşti, Galaţi, Focşani, Sf. Gheorghe, Piteşti, Cluj, Turda, Braşov, Bacău, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, Târgovişte şi Ploieşti.