Tinerii sunt interesaţi să dezvolte proiecte | SIVECO Romania

Tinerii sunt interesaţi să dezvolte proiecte

Joi, Aprilie 5, 2007

Bucureşti, 5 aprilie 2007 – Recent, Junior Achievement România şi Junior Achievement -Young Entreprise Europe au organizat la Bucureşti „2007 European Trade Fair „BucharestIZZ 2007”. La eveniment au participat peste 500 de elevi şi studenţi însoţiţi de cadre didactice din 30 de ţări europene.

În cadrul programului de conferinţe adresate profesorilor îndrumători, prof. Radu Jugureanu, AeL eContent Project Manager în cadrul SIVECO Romania, a susţinut o conferinţă referitoare la importanţa complementarităţii software-ului educaţional în construirea societăţii informaţionale. Cei peste 75 de profesori şi 50 de reprezentanţi ai  Junior Achievement -Young Entreprise Europe prezenţi la conferinţă au fost impresionaţi de amploarea programului SEI – Sistem Educaţional Informatizat (programul naţional de informatizare a învăţământului preuniversitar) şi de soluţia de eLearning AeL cu ajutorul căreia, pe de o parte cadrele didactice din România îi stimulează pe elevi să experimenteze ceea ce învaţă şi să aplice în practică cunoştinţele dobândite şi, pe de altă parte, mult mai important, elevii învaţă.

De altfel, colaborarea dintre SIVECO Romania şi Junior Achievement România se bazează pe implicarea celor doua organizaţii în susţinerea de proiecte educaţionale ce vizează dezvoltarea potenţialului tinerilor, recompensarea liberei iniţiative şi extinderea orizontului lor de acţiune în spaţiul european.

Participarea la evenimente de o asemenea anvergură se înscrie în strategia noastră de a susţine programe educaţionale ce oferă tinerilor şansa de a obţine competenţe culturale, lingvistice, ştiinţifice şi informatice. Junior Achievement România a demonstrat încă o dată că înţelege dorinţa tinerilor de a se implica în proiecte serioase şi că este probabil una dintre cele mai importante organizaţii non-guvernamentale în spaţiul educaţional. Suntem onoraţi de acest parteneriat, personal sunt onorat că am avut ocazia de a împărtăşi cu colegii mei din Europa experienţa României în eLearning şi suntem decişi să construim împreună cu Junior Achievement proiecte educaţionale şi antreprenoriale care să devină cazuri de succes în spaţiul educaţional european ”, declară prof Radu Jugureanu, responsabil pentru programe educaţionale în cadrul SIVECO Romania.

Obţinând numeroase distincţii naţionale şi internaţionale şi având o bogată experienţă în dezvoltarea de software educaţional, SIVECO Romania se implică activ în construirea societăţii informaţionale, a cărei structură de bază o reprezintă educaţia.

Pe măsură ce tehnologia pătrunde în toate domeniile societăţii, utilizarea acesteia ca suport în proiectele educaţionale este un pas firesc, iar facilitarea accesului tinerilor la resurse IT&C este o necesitate pentru toate ţările membre ale Uniunii Europene.