SIVECO continuă să domine Topul Firmelor High Tech din București | SIVECO Romania

SIVECO continuă să domine Topul Firmelor High Tech din București

Vineri, Octombrie 28, 2016

Metodologia de realizare a topului CCIB are în vedere cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat

Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti (CCIB) a organizat, pe 27 octombrie, tradiţionala sa gală anuală în cadrul căreia premiază cele mai performante companii din domeniile cercetare-dezvoltare și high-tech, industrie, agricultură, silvicultură și pescuit, construcții și servicii.

Ajuns anul acesta la a XXIII-a ediție, evenimentul este unul de referință pentru Capitala României, Topul Firmelor din București fiind considerat un barometru al evoluţiei economice a oraşului.

SIVECO România şi-a păstrat şi anul acesta Locul 1 în domeniul “Cercetare-Dezvoltare şi High Tech”, la categoria întreprinderilor mari.

Această poziţie reconfirmă evoluţia bună a companiei, în ciuda turbulenţelor economice la nivel naţional şi internaţional.

Topul se bazează pe o metodologie deosebit de exigentă și complexă, aprobată și aplicată unitar la nivelul întregului sistem cameral. Pentru realizarea clasamentelor, CCIB ia în calcul următorii indicatori: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

Aşa se explică de ce, dintre cele 120.615 firme cu sediul social în Capitală care au depus bilanțul aferent anului 2015, numai de 34.390 firme, adică 28,5% din total, au îndeplinit criteriile de eligibilitate pentru evaluare.

"Premiem perseverența acelor manageri și antreprenori care nu au renunțat la visul lor și le recompensăm, chiar dacă doar moral, determinarea pe care au dovedit-o de-a lungul anilor în care și-au depășit limitele, au dărâmat mituri, au schimbat mentalități și percepții, au construit echipe solide și unite și au zidit, cu onestitate și tenacitate, afaceri de elită, a declarat domnul Sorin Dimitriu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB).

SIVECO România este liderul caselor româneşti de software şi singura firmă românească de software care furnizează servicii informatice direct către organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat în execuția de proiecte informatice complexe şi de mare amploare pentru educație, sănătate, agricultură, instituții vamale, organizații europene, firme private, instituții publice.

Aceste proiecte sunt dezvoltate de o echipă de peste 400 de oameni, experţi cu o carte de vizită competitivă profesional la nivel global.

“Prin soluţiile informatice pe care le furnizăm unor domenii vitale ale societăţii, cum sunt educația, sănătatea, agricultura, având ca beneficiari direcţi instituții publice şi companii de top din România, din spaţiul Comunităţii Europene, dar şi din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spațiul CIS, dorim să punem la dispoziţia oamenilor produse care le sunt de folos şi care contează în viaţa lor. Deoarece punem un accent deosebit pe sustenabilitatea proiectelor în care lucrăm, ne asumăm, adesea, lucruri în plus faţă de obligaţiile unui furnizor. Ne bucură, de aceea, să vedem că aceste eforturi sunt recunoscute de comunitate, în evenimente precum cel organizat de CCIB. Ele ne stimulează să acţionăm şi în continuare la fel”, spune  Florin Ilia, Președinte și Director General SIVECO.