Toţi elevii români participanţi la cea de-a XIXa ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică au urcat pe podiumul de premiere | SIVECO Romania

Miercuri, August 22, 2007

Bucureşti, 22 august 2007 Între 15-22 august s-a desfăşurat la Zagreb, în Croaţia, cea de-a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică.

La competiţia din acest an au fost prezenţi 300 de elevi din peste 80 de ţări.

Echipa României este aşteptată să sosească azi, în jurul orei 15.00, la Aeroportul Internaţional Henry Coandă din Bucureşti.

Cele 4 medalii de argint obţinute de Adrian Airinei de la Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” din Iaşi, Cosmin Gheorghe, Bogdan Tătăroiu şi Andrei Grigorean de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, confirmă încă o dată valoarea şcolii româneşti de informatică.

Echipa României a fost coordonată de Emanuela Cerchez (team leader) profesor la Liceul de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi şi de Mugurel Andreica (Deputy team leader) asistent universitar în cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti şi fost Olimpic Internaţional al României.

Toţi cei 4 elevi din echipa României s-au numărat printre finaliştii concursului .Campion ediţia 2007.

Dezvoltarea programului .Campion, se înscrie în strategia companiei SIVECO Romania de a contribui la dezvoltarea potenţialului tinerilor valoroşi pentru obţinerea de viitoare performanţe în informatică.

Sunt mândru de aceşti tineri pe care am avut ocazia să îi cunosc la finala .Campion din 2007. Mă bucur să văd că proiectul .Campion a devenit un loc de întâlnire al tinerilor cu performanţă în informatică”, a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager în cadrul SIVECO Romania şi coordonatorul proiectului .Campion.

Despre Olimpiada Internaţională de Informatică (IOI)

Lansată în 1989,  Olimpiada Internaţională de Informatică (International Olympiad of Informatics - IOI) face parte din cele mai prestigioase concursuri educaţionale adresate elevilor de liceu. Cei mai buni tineri programatori se reunesc anual pentru a-şi verifica cunoştinţele în cadrul unui concurs  de înală clasă. Obiectivul Olimpiadei Internaţionale de Informatică este de a-i provoca pe tinerii elevi să se implice în competiţie şi să rezolve subiecte de dificultate sporită.

În acest an s-a înregistrat şi o premieră la Olimpiada Internaţională de Informatică, fiind organizată simultan şi o competiţie online.

Elevii pasionaţi de programare care nu au reuşit să se califice în echipele naţionale, au avut ocazia de a concura online, alături de colegi din întreaga lume. Concurenţii online au avut la dispoziţie 5 ore pentru a rezolva aceleaşi subiecte ca şi participanţii la Olimpiada Internaţională de Informatică.

Deşi nu au concurat pentru premii importante, concurenţii online se bucură mai mult de prestigiul pe care îl dobândesc dovedind că pot rezolva subiecte de dificultate sporită.