Trei motoare de dezvoltare a pieţei serviciilor IT | SIVECO Romania

Trei motoare de dezvoltare a pieţei serviciilor IT

Luni, Septembrie 7, 2009

Serviciile de suport tehnic şi instalare software aduc valoare adaugată maximă pentru beneficiari.

Bucureşti, 7 septembrie 2009 - Analiştii de piaţă consideră că nevoia crescută a companiilor româneşti de a trece de la infrastructura IT deja existentă la servicii mult mai complexe, angajamentul Guvernului de a demara şi finaliza proiectele IT de anvergură finanţate din fonduri europene şi structurale şi nevoia companiilor de a se alinia normelor UE sunt principalele motoare de dezvoltare a pieţei serviciilor IT în următorii ani.

Conform celui mai recent studiu IDC, piaţa de servicii IT din România a înregistrat, la finalul anului 2008, peste 472,13 milioane dolari, ceea ce reprezintă o creştere de 30% faţă de 2007. Cele mai multe investiţii au apartinut administraţiei publice (locală şi centrală) , sectorului de utilităţi şi telecomunicaţiilor.

SIVECO Romania rămâne şi în 2008 primul integrator român de software, deţinând prima poziţie şi în topul furnizorilor de servicii de instalare şi suport software, cu o cotă de piaţă de 18%, respectiv 16,7%, potrivit acestui studiu.

Conform analizei citate, cea mai mare parte a cheltuielilor IT în 2008 a fost reprezentată chiar de serviciile de suport tehnic şi instalare software si hardware, integrare de sisteme şi aplicatii dezvoltate la cerere (Customized Application).

SIVECO Romania are o cotă de piaţă de 23,1% în segmentul de soluţii eTraining şi Educaţie, şi 15,5% în cel al aplicaţiilor dezvoltate la cerere (CAD Customized Application Suite).

Compania este o prezenţă constantă, solidă, pe piaţă proiectelor complexe, de mare anvergură, derulate de organizaţii medii şi mari aparţinând sectorului privat şi public.

În ultimii 7 ani, SIVECO Romania se află constant pe primele poziţii în topurile întocmite de IDC, având ca parteneri (şi competitori) subsidiarele locale ale marilor companii IT.

Competenţele companiei SIVECO Romania în aceste domenii de expertiză sunt susţinute de proiecte de referinţă, finalizate cu succes pentru foarte mulţi beneficiari, între care se regăsesc sute de organizaţii din România sau de peste hotare, cum ar fi Autoritatea Porturilor Maritime Constanţa, Aerostar, Biroul de Credit din România, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Casele Naţionale de Asigurări de Sănătate din România şi Bulgaria, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării din România, Ministerul Educaţiei din Moldova, Emiratele Arabe Unite, Tunis şi multe, multe altele.

"În cei 18 ani de activitate ai companiei, am câştigat maturitatea necesară derulării unor proiecte majore atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Poziţia, deja tradiţională, în topul furnizorilor şi implementatorilor IT locali, este o confirmare a faptului că oferim clienţilor soluţii de calitate şi servicii care ajută organizaţiile să-şi îmbunătăţească propria activitatea. Ne străduim să rămânem la înălţimea aşteptărilor beneficiarilor noştri interni şi internaţionali în beneficiul clienţilor" declară Irina SOCOL, Preşedinte şi Director General al SIVECO Romania.