Un mod de calcul mai eficient al impozitului cu soluţia iTAXCollect | SIVECO Romania

Un mod de calcul mai eficient al impozitului cu soluţia iTAXCollect

Luni, Aprilie 7, 2008

Orientarea administraţiei locale româneşti spre cetăţean devine tot mai vizibilă prin acţiunile şi iniţiativele sectorului public din ultimii ani. Pentru a instaura o relaţie transparentă şi modernă cu cetăţenii, instituţiile publice apelează tot mai des la soluţiile IT în „lupta” dusă împotriva birocraţiei.

„Tehnologia informaţiei reprezintă o sursă încă insuficient explorată de administraţia publică românească în scopul creşterii eficienţei şi îmbunătăţirii proceselor proprii. Ne propunem să aducem tot mai des faţă în faţă utilizatorii din sectorul public cu soluţii IT fiabile şi, cel mai important, adaptate specificul activităţilor din această zonă. Noua soluţie pe care o propunem administraţiei publice locale poartă denumirea de iTAXCollect şi reprezintă un produs informatic dedicat colectării taxelor şi impozitelor la acest nivel”, a explicat Viorel Coifan, Business Development Manager – Public Administration în cadrul companiei SIVECO Romania, cu ocazia participării la evenimentul organizat de ANIAP la sfârşitul lunii martie.

De altfel, compania SIVECO Romania este orientată spre nevoile sectorului public printr-un set de soluţii complementare, ce cuprinde atât sistemul informatic integrat SIVECO Applications, cât şi soluţia de management al documentelor şi fluxurilor de lucru SIVADOC, soluţia de Business Intelligence SIVECO Business Analyzer sau soluţiile tip Infochioşc şi Portal. În această gamă, iTAXCollect reprezintă un instrument informatic complex care serveşte atât intereselor autorităţilor cât şi intereselor individuale de informare ale cetăţenilor.

„Punem la dispoziţia instituţiilor publice o soluţie care automatizează complet procesul de calcul şi actualizare a datelor privind impozitele şi taxele datorate de către cetăţeni. Întregul proces este simplificat şi fluidizat, în condiţiile centralizării datelor şi asigurării unui înalt nivel de securitate a lor. Sistemul urmăreşte acurateţea şi unicitatea datelor, fiind uşor de administrat, inclusiv atunci când ne referim la actualizarea parametrilor de calcul”, explică Viorel Coifan.

iTAXCollect este, de altfel, singura aplicaţie de pe piaţă care a reuşit să implementeze calculul impozitului şi gestionarea lui în mod dinamic. Printre alte atuuri ale soluţiei se numără şi implementarea facilă atât a legislaţiei la nivel naţional, cât şi a normelor legale emise de către consiliile locale. Mai mult, sistemul propus de SIVECO Romania este unul deschis, oferind posibilitatea interconectării lui cu alte aplicaţii din domeniul administraţiei publice.

„iTAXCollect s-a dovedit deja cea mai potrivită soluţie de management al taxelor şi impozitelor pentru mai multe localităţi de pe teritoriul României, asigurând primăriilor beneficiare un management superior al întregului flux de colectare a impozitelor şi taxelor. Utilizarea unei tehnologii de cea mai nouă generaţie aduce un avantaj în plus utilizatorilor săi. În consecinţă, propunem iTAXCollect ca o soluţie fiabilă, rapidă, portabilă şi parametrizabilă, capabilă să răspundă nevoilor reale şi actuale ale administraţiei publice româneşti”, declară Viorel Coifan, Business Development Manager – Public Administration la SIVECO Romania.