Un parteneriat bazat pe valori şi principii comune: SIVECO Romania şi Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR) | SIVECO Romania

Luni, Septembrie 10, 2007

Bucureşti, 10 septembrie 2007 Prin parteneriatul cu Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR), SIVECO Romania îşi propune să promoveze valorile autentice ale societăţii civile către tânăra generaţie.

Astfel, alături de Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, compania susţine, în calitate de partener, a 13-a ediţie a Forumului Naţional de Dezbateri ARDOR ce are loc la Slănic Moldova în perioada 6-14 septembrie 2007.

Cu această ocazie, compania îşi reafirmă angajamentul de a sprijini descoperirea şi susţinerea valorilor societăţii româneşti.

Nume de referinţă pe piaţa serviciilor educaţionale, SIVECO Romania vine în întâmpinarea nevoile instituţiilor şi ale elevilor, promovând excelenţa în educaţie.

„SIVECO Romania consideră societatea românească o mare familie în al cărei viitor investim cu toţii. Credem că educaţia este calea spre progres şi ne implicăm în pregătirea tinerei generaţii ca element activ al vieţii sociale. Colaborarea cu ONG-uri având expertiza şi prestigiul ARDOR ne oferă posibilitatea de a sprijini prin acţiuni concrete valori în care credem: creativitatea, responsabilitatea, capacitatea de a comunica superior prin dialog constructiv. Ne bucurăm să susţinem  Forumul Naţional de Dezbateri ARDOR, devenit un eveniment de referinţă pentru educaţia din România”, declară Anca Crahmaliuc, Marketing Manager la SIVECO Romania.

Acest eveniment reprezintă o continuare a colaborării, devenite deja tradiţională, dintre SIVECO Romania şi ARDOR, rezultatele obţinute stând la baza acestui parteneriat solid.

În perioada noiembrie 2006 – iunie 2007, SIVECO Romania a sprijinit proiectul de conferinţe civice ce a reunit participanţii din 9 localităţi din România – „Despre buna folosinţă a democraţiei".

„Acest proiect este unul preţios pentru mine şi colegii mei; dezbaterile publice pe care le-am propus împreună elevilor şi profesorilor din aceste licee au reprezentat pentru noi un semn important de solidaritate şi bucurie intelectuală” declara Monica Mocanu - Preşedinte ARDOR la încheierea primului ciclu de conferinţe.

Întrebarea „Democraţia e un lux?” a fost pusă la Bucureşti, iar dacă „Măsurile de toleranţă zero sunt îndreptăţite?” s-au întrebat participanţii din Galaţi. În cadrul conferinţei din Focşani s-a discutat „Despre limitele regulii majorităţii”, în vreme ce la Sf. Gheorghe s-a dezbătut un subiect de mare actualitate: „Regionalizarea asigură condiţiile democraţiei locale?”. Tinerii din Piteşti s-au întrebat dacă „Mass-media este câinele de pază al democraţiei”. Din nou în Bucureşti s-a dezbătut „Legea laptop-urilor”, în Braşov participanţii s-au întors în timp pentru a hotărî dacă „Trecutul colectiv ar trebui să rămână în cărţile de istorie”, iar la Cluj-Napoca şi Turda conferinţele s-au axat pe întrebarea „Democraţia are mecanisme pentru a îi proteja pe cei fragili?”.

Compania noastră sprijină activ orice iniţiativă care creează o punte de comunicare între elevi, profesori, părinţi, mass media şi partenerii educaţionali. Este extrem de important ca tinerii să aiba ocazia de a-şi susţine cu argumente punctele de vedere dar şi să înveţe să accepte opinii contrare. Exerciţiul dezbaterilor pe teme cu implicaţii majore pentru societatea românească este extrem de util şi merită sa fie încurajat şi promovat”, a declarat Irina Socol, Preşedinte&CEO SIVECO Romania.

Acţiunile SIVECO Romania de promovare constantă a educaţiei bazate pe principii moderne şi de  încurajare a implicării tinerilor în crearea societăţii informaţionale fac parte din strategia de CSR  (Corporate Social Responsibility) a companiei, o abordare naturală, care derivă din propria sa filozofie corporatistă dar şi din sfera sa de activitate, având o importantă componentă educaţională.