Un parteneriat regional între lideri IT din România şi Turcia | SIVECO Romania

Un parteneriat regional între lideri IT din România şi Turcia

Joi, Aprilie 8, 2010

Companiile Netcad şi SIVECO Romania îşi unesc forţele pentru a pune la dispoziţia beneficiarilor o soluţie integrată completă.

Bucureşti, 7 aprilie 2010 - Reprezentanţii companiilor Netcad şi SIVECO Romania au agreat recent, la Bucureşti, stabilirea unui parteneriat de afaceri. Acesta are ca scop realizarea unui model de business care va permite dezvoltarea unei soluţii integrate complete, încorporând expertiza Netcad în domeniul soluţiilor CAD şi GIS şi a SIVECO Romania în cea a soluţiilor de eLearning şi ERP.

Companiile din sectorul public sau privat sunt de obicei nevoite să achiziţioneze soluţii ERP, MIS, GIS sau eLearning din surse diferite, de la mai mulţi furnizori, ceea ce le pune, foarte adesea, probleme dificile legate de interoperabilitatea acestor sisteme complicate.

Prin achiziţionarea dintr-o sursă unică a unei soluţii integrate, care acoperă la cel mai înalt nivel de exigenţă toate aceste funcţionalităţi, problema interoperabilităţii este din start soluţionată pentru potenţialii clienţi.

Netcad are o cotă de peste 85% din piaţa de cadastru, topografie şi planificare urbană din Turcia. Recent, compania a demarat implementări ale binecunoscutei sale soluţii de GIS şi în instituţii private şi ale administraţiei publice locale din regiune.

Având o cotă de 21,2% din piaţa românească de EAS şi de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania este un lider regional în domeniul soluţiilor de eLearning, eBusiness, MIS, Document Management, eAgriculture, eHealth şi eCustoms, implementând proiecte complexe de mari dimensiuni în numeroase ţări din Europa, nordul Africii, Orientul Mijlociu şi Comunitatea Statelor Independente.

Cele două companii au convenit ca în cadrul acestui parteneriat să exploreze şi alte posibilităţi de cooperare, atât pe propriile pieţe cât şi în spaţiul internaţional, valorificând resursele importante şi expertiza impresionantă de care dispun.

Despre Netcad

Înfiinţată în 1987, compania Netcad software furnizează, de mai bine de 20 de ani, soluţii profesionale variate care vin în întâmpinarea cerinţelor sectorului public şi privat, pentru piaţa din Turcia şi pentru export. Soluţiile sunt compatibile cu standardele internaţionale şi au fost dezvoltate integral cu resurse proprii, fără obligaţii în ceea ce priveşte licenţierea.

Toate procesele de vânzări, instruire şi suport ale Netcad software sunt realizate de către ULUSAL CAD ve GIS Çözümleri A.Ş. Compania oferă, de asemenea, servicii complete de instalare, instruire şi consultanţă - Institutional Software Development, Urban Information System (UIS-GIS), cu ajutorul a peste 120 de experţi. Între clienţii care beneficiază de aceste servicii se numără Cyberpark-Bilkent (Ankara - sediul central) sau Maltepe (Istanbul).

Compania Netcad se situează pe poziţia a treia în topul companiilor software din Turcia, deţinând peste 85% din piaţa de Geographical Information Systems, Cartografie, Planificare Regionala Urbană, Proiectare de Autostrăzi (Highway). În prezent, deţine peste 6.000 de utilizatori înregistraţi şi a vândut peste 15.000 de licenţe. Produsele Netcad sunt prezente ca obiect de studiu în 76 de departamente din 53 de universităţi. Compania dispune de un centru permenent de instruire, cunoscut drept netcadkampüs. În cadrul centrului, instructori specializaţi predau cursuri vocaţionale şi de utilizare IT avansată.

Sistemul de calitate Netcad este certificat conform standardului ISO 9001. Netcad este membru asociat al Open Geospatial Consortium (OGC), produsele sale GIS fiind certificate conform standardelor globale WMS, WFS, SFS. (www.netcad.com.tr)

Despre SIVECO Romania

Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din România, asigurând o mare parte din proiectele informatice de anvergură din România, precum şi un volum important al exporturilor de produse software în ţări din Europa Centrală şi de Est, din Uniunea Europeană, spaţiul Comunităţii Statelor Independente, în Orientul Mijlociu şi Apropiat, în nordul Africii.

Între acţionarii SIVECO Romania se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness, atât pentru piaţa locală, cât şi pentru cea internaţională. De asemenea, compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

Având o cotă din piaţa românească de EAS de 21,2% şi de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementează cu succes soluţiile sale la peste 1300 de clienţi, atât instituţii publice importante, cât şi companii private de referinţă.

SIVECO Romania SA este certificată ISO 9001:2008 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează, şi dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membră a mai multor asociaţii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) şi internaţionale (Asociaţia Europeană pentru Tehnologia Informaţiei - EITA şi Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenţă, compania a fost recompensată cu peste 100 de premii interne şi internaţionale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din România care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obţinând un număr record de nominalizări la concursul ICT Prizes, organizat anual de către Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale în domeniul educaţional au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene şi "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodată considerate de către Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) între cele mai importante realizări mondiale în domeniul managementului de proiecte. Contribuţia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educaţiei din România a fost premiată cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors - Vertical Market. În 2010, compania a obţinut titlul "Winner of European IT Excellence Awards 2010" pentru implementarea soluţiei IT la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură.