SIVECO Romania participă la informatizarea sistemului vamal din Turcia | SIVECO Romania

SIVECO Romania participă la informatizarea sistemului vamal din Turcia

Luni, Ianuarie 26, 2009

Noul sistem de tranzit computerizat va asigura securitatea procedurilor în punctele vamale, scurtarea timpului de aşteptare şi eliminarea fraudelor

Sistemul vamal din Turcia va folosi software marca SIVECO Romania. Expertiza dobândită în implementarea soluţiei de eCustoms la Autoritata Naţionala Vamală din România a permis companiei SIVECO Romania intrarea pe o nouă piaţă.

Soluţia de eCustoms implementată de SIVECO Romania la Autoritatea Naţională Vamală acoperă 41 de Direcţii Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, 45 de birouri vamale, un sediu central, peste 3.000 de documente procesate zilnic.

În Turcia, consorţiul condus de STM  (Savunma Teknolojileri Mühendislik) din care face parte şi SIVECO Romania, alături de KOCSYSTEM şi KPMG Turcia -  a devansat 13 consorţii internaţionale, câştigând contractul pentru proiectul “Asistenţă tehnică pentru dezvoltarea Sistemului Computerizat de Gestiune a Operaţiunilor de Tranzit Vamal din Turcia” - NCTS (New Computerized Transit System).

Licitaţia pentru acest proiect a fost organizată de Unitatea Centrala pentru Finanţare şi Contractare Proiecte Phare, autoritate contractantă pentru proiectele finanţate din fonduri ale Uniunii Europene  în Turcia.

Câştigătorul licitaţiei a fost desemnat în urma analizei ofertelor prezentate, criteriul tehnic deţinând o pondere de 80%, iar cel economic de 20%. In urma evaluării, consorţiul condus de STM a devansat toţi competitorii cu un număr uriaş de puncte.

“Soluţia software pe care o vom implementa va  permite gestionarea computerizată, în timp real,  a tuturor tranzitelor vamale de la intrare până la ieşire, urmând  să  fie finalizată în 16 luni şi să armonizeze sistemul vamal turcesc cu cel al Uniunii Europene”, a declarat Dan Tuhar, eCustoms Line of Business Manager, SIVECO Romania.

NCTS va funcţiona ca un instrument de administrare şi control al sistemului de tranzit. Bazat pe utilizarea sistemelor de calcul avansate şi pe procesarea electronică a datelor, acesta va garanta un management mai modern şi mai eficient decât cel tradiţional, al hârtiilor, cu inconvenientele sale dovedite.

Principalele obiective ale NCTS sunt creşterea eficienţei procedurilor de tranzit, îmbunătăţirea prevenirii şi detectării fraudelor, accelerarea şi securizarea operaţiunilor desfăşurate în cadrul unei proceduri de tranzit, îmbunătăţirea comunicării şi coordonării între administraţiile vamale.

”Sistemul va oferi  operatorilor economici multe avantaje, inclusiv îmbunătăţirea calităţii serviciului, reducerea timpului de aşteptare petrecut la vamă, o mai mare flexibilitate în prezentarea declaraţiilor”, a adăugat Dan Tuhar, eCustoms Line of Business Manager, SIVECO Romania.