Viitorul educaţiei în secolul XXI | SIVECO Romania

Viitorul educaţiei în secolul XXI

Luni, Ianuarie 21, 2008

Recent, la Londra, a avut loc cea mai importantă expoziţie europeană dedicată utilizării tehnologiei în educaţie BETT 2008.

Cu aceasta ocazie, peste 30.000 de persoane au vizitat standurile celor 600 de expozanţi din întreaga lume care au prezentat cele mai noi soluţii educaţionale.

Accentul s-a pus şi în acest an pe promovarea la nivel mondial a unui sistem de învăţământ modern şi eficient, adaptat cerinţelor secolului XXI.

SIVECO Romania şi-a prezentat în cadrul standului propriu soluţia de eLearning AeL. Crearea şi dezvoltarea de conţinut educaţional interactiv şi platforme de eLearning a devenit un domeniu de referinţă pentru SIVECO şi un pas important pe care România îl face către societatea cunoaşterii.

Participarea la expoziţia BETT înseamnă în primul rând posibilitatea de a interacţiona direct cu beneficiarii soluţiilor de eLearning dar şi oportunitatea de a analiza comparativ produsele propuse de dezvoltatori din întreaga lume. În urma discuţiilor avute cu unii dintre cei mai importanţi specialişti IT&C, am primit reconfirmarea faptului că produsul AeL dezvoltat de SIVECO Romania, reprezintă la ora actuală  una dintre cele mai eficiente şi complexe soluţii de eLearning la nivel mondial” a declarat Otto Zelch, Line of Business Manager, SIVECO Romania.

În cadrul BETT 2008 s-au desfăşurat peste 100 de seminarii în care au fost prezentate tehnici pedagogice moderne, ce au drept obiectiv transformarea predării la clasă, într-un proces interactiv mult mai eficient şi mai atractiv pentru elevi.

Cea de-a 24 ediţie a BETT a înregistrat şi câteva premiere, cum ar fi crearea unor zone dedicate pentru testarea celor mai noi tehnologii, prezentarea de către arhitecţi şi ingieri a planurilor pentru şcolile viitorului, precum şi crearea unui spaţiu special pentru comunicare. Aici, specialiştii IT&C au putut interacţiona direct cu profesori şi elevi din întreaga lume. Feedback-ul obiectiv obţinut în timp real de la participanţi, reprezintă o informaţie extrem de utilă în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare a unor viitoare resurse educaţionale.

Reforma în educaţie presupune în mod obligatoriu introducerea resurselor IT&C ca o soluţie normală şi obligatorie de adaptare la cerinţele actuale, iar strategia companiei SIVECO Romania urmăreşte implicarea în dezvoltarea continuă a noi proiecte atât în România cât şi la nivel internaţional.

Notorietatea soluţiei AeL, precum şi recunoaşterile internaţionale obţinute de-a lungul timpului recomandă SIVECO Romania drept unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de eLearning din Europa.