Proiectele din IT se bazează pe munca în echipă | SIVECO Romania

Proiectele din IT se bazează pe munca în echipă

Miercuri, Septembrie 23, 2015

Interviu Daniela Bichir, Vicepreședinte de Resurse Umane și Calitate în SIVECO, pentru catalogul GreatCo.

Pe o piață extrem de competitivă, cum este IT-ul, un diferențiator puternic îl reprezintă calitatea specialiștilor. Daniela Bichir lucrează în firmă din 1993, așa că ne poate împărtăși dinamica formării unei echipe numeroase, puternice, implicate în proiecte foarte grele, în care cuvântul ”imposibil” este provocarea fiecărei zile.


”Echipa noastră: implicare şi inovaţie” - de unde această viziune asupra angajaților?

Daniela Bichir: În IT, ca în oricare alt domeniu de vârf, este nevoie de mult profesionalism. Progresul tehnologic are o viteză amețitoare și, de aceea, pentru a fi competitivi, inovația este o prioritate absolută. În același timp, proiectele mari, complexe, cum sunt cele în care lucrează echipa noastră, impun o muncă asiduă și capacitatea de a depăși situațiile dificile. În peste două decenii de activitate am reușit să formăm o echipă de oameni talentați și dedicați, care au la activ realizări cu adevărat semnificative.


Ce urmăriți atunci când faceți angajări?

Daniela Bichir: Persoanele pe care le selectăm trebuie să aibă experiență solidă în domeniul lor de specializare. Pentru că dezvoltăm multe proiecte internaționale, într-un număr mare de ţări, este important să deţină capacităţi multilingvistice. De asemenea, trebuie să fie buni comunicatori, mai ales dacă sunt interfaţa dintre companie și client. Tehnologia cere flexibilitate, adaptabilitate și te provoacă să înveți în fiecare zi ceva nou, iar oamenii pe care i-am recrutat au aceste calități.


Cum reușiți să vă motivați angajații?

Daniela Bichir: Oferim angajaților noștri avantajele specifice companiilor mari: tichete de masă, transportul cu microbuzele la sediul firmei, abonamente de sănătate, avantaje acordate pentru diverse ocazii: zi de naștere, împlinirea unei anumite vechimi în companie. Consider însă că principala motivație pentru un om care își construiește o carieră în IT este dezvoltarea profesională. Iar pentru acest lucru investim în programe de formare asigurate de organizații de prestigiu la nivel național și internațional. De asemenea, în compania noastră, angajații au posibilitatea să lucreze în proiecte care reprezintă referințe pentru domeniul nostru.


Care sunt cele mai mari provocări prin care trece un om de HR din SIVECO?

Daniela Bichir: Suntem permanent preocupați să aducem în firmă cei mai buni oameni. Identificarea și păstrarea talentelor este o reală provocare pe o piață foarte competitivă. De-a lungul anilor, una dintre nișele care ne-a oferit posibilitatea de a recruta permanent talente a fost Academia SIVECO, un program pe care noi l-am lansat în 2004 pentru a veni în ajutorul tinerilor care vor să-și îmbunătăţească abilităţile dobândite în facultate. Astfel, studenţi din Universitatea Politehnică București, Academia de Studii Economice, Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica din Timișoara au fost pregătiţi în domeniile ingineriei software, informaticii economice și vânzărilor de soluții software, iar o parte dintre ei lucrează acum în echipa noastră.


Aveți femei programator? Cum se descurcă în competiția cu bărbații?

Daniela Bichir: IT-ul este, prin definiție, un domeniu foarte democratic, în care singurul diferențiator real îl reprezintă profesionalismul. De aceea, lumea IT este la fel de ofertantă pentru femei și bărbați. În ziua de azi, există tot mai puține domenii în care succesul aparține unei singure persoane. Orice proiect se bazează pe o echipă, iar succesul unei echipe depinde mult de coerența ei, de dorința de a face performanță.


Sunteți una dintre puținele firme românești care raportează acțiunile de responsabilitate socială. Cum văd angajații acest lucru?

Daniela Bichir: Noi credem ca dezvoltarea sustenabilă se poate realiza cu ajutorul soluțiilor software care au impact pozitiv asupra mediului, asupra comunității. În mod voluntar, începând din 2008, am formalizat într-un raport acțiunile sociale, economice și de mediu. Susținem voluntariatul și cauzele care contribuie la îmbunătățirea vieții comunităților. Astfel, un număr mare de angajați din companie sunt implicați în proiecte sociale – de ajutorare a familiilor sărace, a copiilor, bătrânilor, a altor categorii de persoane defavorizate. Am constatat faptul că acțiunile de voluntariat întăresc spiritul de echipă, amplifică sentimentul de apartenență, de solidaritate socială.


Citiți aici tot interviul acordat revistei GreatCo.