Cum să alegeți o soluție de instruire perfectă pentru angajații dumneavoastră | SIVECO Romania

Cum să alegeți o soluție de instruire perfectă pentru angajații dumneavoastră

Vineri, Octombrie 30, 2015

Se știe că, în doar câțiva ani, competențele digitale ale unui angajat devin depășite. Așadar, este nevoie ca instruirea angajaților să se facă în mod continuu și în conformitate cu cerințele erei digitale. Dar cum puteți alege modul de instruire potrivit angajaților, culturii organizaționale și obiectivelor dvs. de business?

Acestor întrebări le răspunde Florin Anton, director al departamentului eLearning, din cadrul companiei SIVECO România.

În ultimii ani, tot mai multe companii se confruntă cu diverse probleme legate de instruirea angajaților: sunt nevoite să își reducă bugetele, angajații nu mai pot fi scoși din producție zile întregi pentru a fi pregătiți profesional sau constată că modalitățile tradiționale de instruire sunt lipsite de aplicabilitate. În același timp, nevoia de instruire crește. De fapt, angajații care nu se instruiesc în permanență rămân în urmă, iar compania pentru care lucrează are mult de suferit din această cauză. Ce este de făcut atunci? Vestea bună este că soluțiile de instruire nu au fost niciodată mai diversificate și mai eficiente ca în prezent. O soluție mult mai convenabilă decât instruirea tradițională este cea asistată de calculator, de tip eLearning. Aceasta facilitează transferul rapid de informații și competențe și permite instruirea oricând, de oriunde.

Dar să vă explic cum funcționează o astfel de platformă de tip eLearning. AeL, platforma de instruire dezvoltată de noi este un „instructor” digital, ce asigură transferul rapid de cunoștințe, evaluarea și gestionarea instruirii angajaților, într-un mediu sigur. Platforma permite participarea unui număr nelimitat de angajaţi la cursurile de formare, fără a fi nevoie să fie scoși pe perioade lungi din producție. Mai exact, fiecare angajat își poate planifica instruirea în perioadele mai puțin aglomerate, ca de exemplu la începutul sau finalul programului de lucru, în funcție de prioritățile pe care le are în ziua respectivă. În acest fel, se poate reduce chiar la jumătate timpul petrecut de un angajat în procesul de instruire.

Platforma noastră vine la pachet și cu un editor gratuit de cursuri, un editor de teste și unul pentru crearea sondajelor, pentru ca fiecare companie să își poate crea cursurile de care are nevoie, folosind resurse de tip text, fotografii, video, audio, animații Flash, clipuri YouTube, Vimeo, Ted, sau prezentări de tip slide-show. Clienții noștri chiar ne-au spus că sunt extrem de încântați că au putut crea ușor și repede cursuri excepționale pentru angajații lor.

Aș vrea să amintesc și că firmele pot alege să folosească platforma AeL și în sistem Software as a Service (SaaS), în Cloud. Astfel se va plăti doar utilizarea efectivă a sistemului iar costurile generale cu instruirea se vor reduce semnificativ.

Iar pentru că eficiența instruirii depinde nu doar de instructori și de instrumentele folosite, ci și de cursanți, aș recomanda managerilor și profesioniștilor în resurse umane ca atunci când decid adoptarea unui sistem de instruire de tip eLearning să informeze din timp angajații despre utilitatea și beneficiile acestuia și despre schimbările care urmează să aibă loc în organizație.

Pentru mai multe informații despre platforma de instruire AeL sau pentru a intra în legătură cu un consultant AeL, vă rugăm să ne scrieți la adresa AeL.Cloud@siveco.ro.