Cum văd românii integrarea României în UE | SIVECO Romania

Cum văd românii integrarea României în UE

Luni, Decembrie 31, 2012

Interviu Monica Florea, director departament Proiecte Europene, SIVECO Romania

Ce aveam şi ce nu mai avem

Am învăţat în aceşti ani să gândim european, pentru că nu mai suntem o "companie românească", ci facem parte din Europa care este din ce în ce mai mult o piaţă unică.

Ce nu aveam şi am primit

Pentru România, anii de după aderare au însemnat atât pentru organizaţiile publice, cât şi pentru cele private, accesul la fondurile europene pentru proiecte de modernizare, de dezvoltare a resurselor umane şi de creştere a competitivităţii economice.

În acelaşi timp, aderarea a însemnat o nevoie mai mare de finanţare, de consolidare şi de implementare de noi proiecte cu o mare valoare adăugată europeană. Florea exemplifică că prin dezvoltarea de proiecte în cadrul programelor operaţionale POSDRU, POSCCE, POSMEDIU, compania a creat acele competenţe necesare societăţii cunoaşterii, contribuind la reducerea decalajelor digitale.„Faptul că suntem un stat membru al Uniunii Europene, într-o piaţă formată din 27 de ţări, este o mare oportunitate pentru noi.

Am învăţat în aceşti ani să gândim european, pentru că nu mai suntem o 'companie românească', ci facem parte din Europa care este din ce în ce mai mult o piaţă unică”, adaugă Florea. În plus, Monica Florea spune că aderarea a adus companiei oportunităţi concrete, pe care SIVECO le-a valorificat.

Mai mult, în calitate de companie a unei ţări membre, SIVECO implementează în prezent proiecte la Comisia Europeană şi furnizează servicii de dezvoltare software şi mentenanţă pentru organizaţii precum Agenţia Europene de Siguranţă a Aviaţiei, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori a Comisiei Europene, Direcţia Generală pentru Dezvoltare şi Cooperare EuropeAid sau Oficiul de Publicaţii al Uniunii Europene.

Ce ar fi trebuit sa primim si nu am primit

Industria de software ar fi avut nevoie de mai multe fonduri, pe care a fost nevoită să le caute la investitori privaţi. Reprezentanta SIVECO spune în acest sens că aderarea la Uniunea Europeană a însemnat o nevoie mai mare de finanţare, de consolidare şi de implementare de noi proiecte cu o mare valoare adăugată europeană. Iar acest lucru l-am făcut prin parteneriatul cu investitorii strategici Intel Capital şi Enterprise Investors, care ne-au oferit nu numai o infuzie financiară consistentă, ci şi know-how pentru dezvoltarea afacerii.

Sursa: http://incomemagazine.ro/articole/cum-vad-romanii-integrarea-romaniei-in-ue