Simpozion susţinut de Radu Jugureanu la Colegiul Naţional Mihai Eminescu | SIVECO Romania

Simpozion susţinut de Radu Jugureanu la Colegiul Naţional Mihai Eminescu

Joi, Mai 16, 2013

Profesor Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL eContent din SIVECO Romania, a susţinut o prelegere despre utilizarea tehnologiei informaţiei în educaţie. Întâlnirea a avut loc în sala festivă a Colegiului Naţional Mihai Eminescu

L-au audiat zeci de profesori şi elevi timp de circa o oră şi jumătate.

 Cum poate deveni sistemul educaţional de azi eficient, performant şi competitiv? Cum poate tehnologia să îmbunătăţească procesul de învăţare?, au fost principalele întrebări la care a încercat profesorul să dea răspunsuri.

În expunerea sa – fragmentată, caleidoscopică, în care imaginea alterna cu aforisme şi paradoxuri – s-a folosit (nici nu se putea altfel) de un performant aparat de proiecţie video, cu care a prezentat felurite informaţii.

Câteva enunţuri: cea mai bună tehnologie inventată de om este cartea; pe 25 decembrie 1990 se creează www, dată ce marchează sfârşitul postmodernismului inclusiv în educaţie; primul soft educaţional a fost făcut de Gheorghe Marinescu în 1898 (pornind de la filmul inventat exclusiv pentru distracţie de fraţii Lumiere); pe Google au loc două miliarde de căutări pe zi; tehnologia din telefonul actual este de două ori mai mare decât cea din programul Apollo; internetul este informativ, iar şcoala este formativă.

Sursa: www.informatia-zilei.ro