Şi-a ales viitorul în 24 de ore şi a ajuns în conducerea uneia dintre cele mai performante corporaţii româneşti | SIVECO Romania

Şi-a ales viitorul în 24 de ore şi a ajuns în conducerea uneia dintre cele mai performante corporaţii româneşti

Vineri, Februarie 7, 2014

Şi-a ales viitorul în 24 de ore şi a ajuns în conducerea uneia dintre cele mai performante corporaţii româneşti. 

Cum te angajezi în compania autohtonă care ţine piept unor giganţi ca Oracle şi SAP.

Doina Binig s-a alăturat echipei SIVECO Romania în 2007, unde coordonează şi în prezent activităţile de dezvoltare şi optimizare a strategiei companiei şi monitorizează implementarea acesteia, coordonează activităţile liniilor de business şi conduce proiectele de optimizare a proceselor companiei.  

A urmat facultatea de Energetică pentru că aceasta era tradiţia în familie, dar şi-a ales drumul pe care avea să-l urmeze în viitor în doar 24 de ore. A optat pentru domeniul IT, iar astăzi coordonează activităţile de dezvoltare şi optimizare a strategiei la o companie românească cu peste 1.000 de angajaţi. Spune că atitudinea potrivită şi spontaneitatea au ajutat-o în carieră şi că, dacă vrei să câştigi în meseria ta, principala calitate pe care trebuie s-o ai este puterea de muncă.

Facultatea pe care o făcuse, însă, nu indica o carieră în domeniul IT. A mers la Energetică pentru a urma exemplul părinţilor şi al altor persoane apropiate din familie. După facultate a optat pentru continuarea studiilor în Franţa, unde a primit oferta de a lucra într-o firmă franţuzească de tehnică de calcul, care îşi deschidea birou în România.

Făcând parte din cercul de informatică şi calculatoare în facultate, eram în baza lor de date şi când şi-au deschis reprezentanţa, m-au chemat la interviuri şi am fost între primii şase angajaţi din România. M-am decis în 24 de ore dacă să pornesc pe acest drum sau să continui pe cel tradiţional. Nu m-am temut de provocări, am considerat că este o deschidere – la vremea respectivă erau foarte puţine investiţii străine în România, foarte puţine contacte din Europa. Era o oportunitate pentru carieră şi am ales acest drum”, a povestit Doina Binig, într-un interviu pentru www.incont.ro.

Deşi în 1993 a ales domeniul IT, acest lucru nu a însemnat că a părăsit cu totul domeniul energetic. La compania franţuzească Bull a fost, până în 2002, director financiar pentru România, Bulgaria şi Moldova, dupa care a revenit la vechea pasiune, continuând ca director financiar la o companie de gaze, apoi ca director al diviziei de Business Services la EY Romania, unde a avut printre clienţi companii ca Petrom, Electrica, CEZ, Enel sau OMV. 

În toata această perioadă a avut ocazia să colaboreze şi cu SIVECO, o companie sută la sută românească, pe care a văzut-o crescând şi devenind din ce în ce mai bună de-a lungul anilor. 

Ii cunoşteam, lucrasem împreună şi întotdeauna mă entuziasmase la ei profesionalismul, ambiţia, puterea de muncă şi efortul deosebit pe care erau dispuşi să-l facă pentru a realiza ceea ce îşi puneau în gând. Propunerea de a lucra din nou împreună cu SIVECO, de data asta din poziţia de vicepreşedinte de strategie şi Chief Operating Officer, venea ca o încunurare a carierei mele de până atunci”, a spus Doina Binig. 

Deşi Doina Binig a venit în echipă in 2007, SIVECO Romania activa din 1992, când a pornit cu o cifră de afaceri de 2.000-3.000 de dolari, în scurt timp devenind cea mai importantă firmă românească de software şi mai mult, reuşind să se menţină în top 3, alături de giganţii din domeniu veniţi din afară, Oracle şi SAP. 


Quick facts

  • SIVECO a fost înfiinţată în 1992, cu capital sută la sută românesc, şi a pornit de la o cifră de afaceri de 3.000 de dolari.
  • În 2013 estimează o cifră de afaceri de 67-68 de milioane de euro şi o creştere cu cel puţin 15%, pentru 2014.
  • Compania a implementat în România proiecte de IT în colaborare cu instituţii publice, în domeniul sănătătii, educaţiei, agriculturii, ocupării forţei de muncă.
  • În prezent, compania derulează proiecte de soft în 27 de ţări de pe 4 continente.
  • În 2013, a ocupat locul 7 la nivel mondial în topul excelenţei în implementarea proiectelor de IT.

"Nopţile pierdute în România şi nervii întinşi la maximum ne fac competitivi şi pe plan internaţional, în această cursă contra cronometru."

"Concurenţii noştri direcţi sunt şi partenerii noştri, de aceea ne place să spunem 'coopetition', în loc de 'competition'. Am început în domeniul ERP (Enterprise Resource Planning), am dezvoltat softuri la cheie, avem mai multe domenii în care suntem numărul 1, cum ar fi e-learning-ul, domeniul asigurărilor de sănătate sau în agricultură. Studiile arată că pe piaţa de ERP am ocupat, în ultimii ani, una din primele 3 poziţii, alături de SAP şi Oracle. Acum suntem pe locul 2, după SAP şi înaintea Oracle, în condiţiile în care cei doi sunt lideri mondiali”, explică reprezentanta SIVECO. 

Companie romanească vs. giganţi internaţionali

În opinia Doinei Binig, există diferenţe între lucrul într-o companie românească şi lucrul într-o mulţinatională, dar tocmai aceste diferenţe au contribuit la performanţele pe care le-a reuşit SIVECO.   

"Aici totul este mult mai personal, îndreptat mai mult către antreprerenoriat. SIVECO este o companie mai mare decât reprezentanţele multinaţionalelor în care am activat, dar acest tip de antreprenoriat de la început nu a părăsit compania. Iar asta este bine, pentru că te ajută să depăşeşti greutăţile, să faci acel kilometru în plus de efort.  Te ajută să nu faci delimitări între lucrurile care sunt de făcut peste zi sau între departamente. Echipele sunt bine sudate din punctul de vedere al procedurilor şi bine organizate, dar acest spirit antreprenorial te ajută suplimentar, sparge bariere”, spune Doina Binig.  

Poate şi o companie romanească să se bată cu multinaţionalele din strainătate? "Poate, şi singura reţetă pe care o cunosc este munca. Este la fel ca şi în performanţa sportivă, într-o zi poţi să ai noroc, într-o zi poţi să ai o inspiraţie de moment, dar toate acestea nu merg la infinit. Fără muncă, voinţă, ambiţie şi caracter călit în bătălii nu se poate face performanţă pe termen lung”, a explicat femeia de afaceri.  


"Dacă faci ceva cu pasiune şi cu plăcere, nu te uiţi la ceas şi când tragi linie eşti multumit."

Iar angajaţii sunt cei mai importanţi pioni, care fac lucrurile să meargă, mai spune reprezentanta SIVECO, adaugând că în prezent compania are în jur de 1.000 de angajaţi permanenţi, număr care poate ajunge şi la 1.300 de persoane, în funcţie de sarcinile şi proiectele pe care le au de pus în practică.  

"Există o şcoală foarte bună în România în ceea ce priveşte industria de software. Există o anumită tragere de inimă în această zonă şi există un anumit talent care este bine exploatat în acest moment. Noua generaţie pune pasiune şi este ajutată să meargă mai departe şi aceasta contribuie la o parte din succesul pe care îl au. O altă parte este dată de companiile de soft din România în care aceşti tineri îşi fac debutul."

De exemplu, SIVECO are un program prin intermediul căruia recrutează studenţi în ultimii ani de studii, pentru care organizeză cursuri de formare, complementare celor din facultate şi cărora le oferă spaţiu de practică în cadrul companiei. Astfel, la finalizarea studiilor, tinerii au mai multe cunoştinţe, dar şi experienţă, ceea ce pentru companie este de mare ajutor. "Ne putem baza pe ei după aceea. Sunt foarte talentaţi, România este o pepinieră foarte bună.”

În funcţie de poziţiile disponibile pe care le are, compania mai apelează şi la firme de recrutare şi site-uri de joburi, dar are şi foarte multe solicitări voluntare. 


Ce trebuie să ştii să faci ca să te angajezi la SIVECO

Cred că dincolo de diplomă şi de competenţe, cel mai mult contează atitudinea şi asta se observă dintr-un schimb de idei. O atitudine corectă garantează o poziţionare corectă în interiorul companiei, în relaţie cu echipa, ceea ce duce la obţinerea de rezultate. Punem mare preţ pe formarea acestor tineri, avem un program de formare astfel încât fiecare angajat să-şi poată pune în practică ideile. Urmărim şi unele competenţe multiple, dar în acelaşi timp atitutinea faţă de companie şi faţă de proiect şi de echipă este definitorie pentru obţinerea de rezultate”, precizează Doina Binig.  

După ce, de-a lungul anilor, a fost deschizătoare de drumuri în ţara de origine, compania românească a ajuns, în prezent să dezvolte soluţii de soft în 27 de ţări de pe patru continente.

În România, ne putem lăuda cu prima aplicaţie de scoring la Biroul de Credite, prima platforma de e-Learning din învăţământul preuniversitar, primul sistem predat la cheie pentru informatizarea Administraţiei Porturilor Constanţa. La fel şi pe plan internaţional, suntem deschizători de drumuri. România este o ţară UE, unde am implementat foarte multe sisteme la cheie care au transpus legislaţia europeană, în agricultură, de exemplu. Acum ajutăm ţări care încearcă să intre în UE sau ţări din Africa Centrală şi din Asia care doresc să-şi îmbunătăţească controlul cheltuirii banilor publici. Şi ne uităm cu satisfacţie că reprezentăm un model pentru acele ţări”, a mai spus Doina Binig.  

În România, SIVECO a dezvoltat majoritatea proiectelor de informatizare în domenii precum educaţie, agricultură, sănătate, fonduri europene. “În 2013 am finalizat multe proiecte finanţate prin POSDRU, unde, împreună cu beneficiarii – de la ONG-uri la universităţi - am creat portaluri şi conţinut educaţional pentru grupuri ţintă defavorizate. Să dai o şansă unor persoane fără un loc de muncă din mediul rural să se dezvolte şi să vezi că eforturile tale nu sunt fără rezultat, este o satisfacţie extraordinară. Apoi, în agricultură, continuăm implementarea sistemelor integrate la APIA, care au reprezentat un 'must' pentru acreditarea agenţiei la Bruxelles, pentru că face posibil controlul banilor pentru subvenţii din agricultură.”  


Guvernul are roluri multe, dar nu trebuie lăsat totul pe umerii unei instituţii

Deşi nu face parte din planurile sale de viitor, dacă ar ajunge la un moment dat să fie în Guvernul României, Doina Binig spune că i-ar plăcea funcţia de prim-ministru, pentru că se caracterizează ca fiind o generalistă. Dar mai spune şi că nu numai Guvernul trebuie să facă toată treaba, ci că dezvoltarea unei ţări depinde de ce face fiecare cetăţean al ei.  

Putem ajuta o ţară prin deciziile pe care le luăm la nivel social în fiecare zi. Noi când vedem că proiectele noastre prezintă o şansă în plus pentru grupurile defavorizate, pentru copiii din mediul rural, pentru şomeri pe piaţa muncii sau pentru agricultori, toate acestea au un impact pozitiv major asupra societăţii şi contribuie mai mult decât o declaraţie. Sunt convinsă că fiecare poate ajuta din poziţia pe care o are. Cred că Guvernul are roluri multe, dar nu trebuie lăsat totul pe umerii Guvernului. Fiecare de la jobul nostru trebuie să ne gândim la viitor, la ce lăsăm în urmă şi la consecinţele faptelor noastre”, a explicat Doina Binig. 


Sursa: www.incont.ro