V-aţi întrebat vreodată cât vă costă lipsa informatizării? | SIVECO Romania

V-aţi întrebat vreodată cât vă costă lipsa informatizării?

Marţi, Ianuarie 27, 2015

Reparaţiile şi întreţinerea echipamentelor vă solicită un consum prea mare de resurse şi bani?

Dacă DA, SIVECO Romania vă propune sistemul informatic integrat pentru Managementul Mentenanței, soluţie confirmată de piaţă pentru performanţele ei.

Sistemul oferă suport specialiştilor în mentenanţă pentru optimizarea planificării activitătilor, optimizarea consumurilor, reducerea numărului şi gravităţii căderilor accidentale și reducerea costurilor. Sistemul asigură condiţiile optime disponibilitătii echipamentelor pentru producţie/servicii, respectării normelor, prescripţiilor, instrucţiunilior tehnice şi respectării regulilor de siguranţă, securitate, protecţie a personalului şi a mediului. Nu se poate, vor spune cei mai mulți.

Aşa este, in lipsa unui instrument informatic performant. Posibil în prezenţa acestuia, spunem noi. Sorin Dimofte, Director Vânzări și Consultanță Informatică în SIVECO Romania ne prezintă motivele pentru care informatizarea mentenanței este necesară.


Care sunt companiile care au nevoie de un sistem informatic de Management al Mentenanței?

Uneori cel mai bun răspuns sunt întrebările, aşa că...

  • Încă nu v-ati hotărât dacă mentenanţa vă ajută sau doar vă cheltuie banii?
  • Dacă mentenanţa nu are mai niciodată bugetul necesar pentru a-şi îndeplini misiunea, este cazul să vă gândiţi  la informatizarea ei?
  • Informatizarea costă, nu-i aşa? V-aţi întrebat  vreodată cât vă costă lipsa ei?

Pentru că, ne place sau nu, mentenanţa are la fel de multă nevoie ca şi celelalte domenii ale companiei, de calculatoare şi software integrat performant. Dintre numeroasele motive menţionez doar două:

  • volumul mare de date specifice: caracteristici tehnice şi funcţionale, desene, specificaţii, istoricul funcţionării, istoricul defectelor, de cele mai multe ori dispersate în companie şi foarte greu de găsit la momentul necesar şi cu eforturi rezonabile
  • nevoia imperioasă de analiză a evenimentelor legate de funcţionarea sau nefuncţionarea echipamentelor şi imposibilitatea analizelor în lipsa unor date structurate, de calitate.

Asadar, dacă doriţi ca, cu aceiaşi bani, să faceţi mai multă mentenanţă decât acum  sau aceeaşi mentenanţă de acum să o faceţi cu mai puţini bani, dacă v-aţi săturat de cauzele sistematice, dacă reparaţiile accidentale depăşesc ca număr şi valoare celelalte lucrări, dacă folosirea resurselor vă nemulţumeşte, aveţi pe tavă răspunsul la întrebare: DA, compania are nevoie de informatizarea integrată a mentenanţei.


Ce este esențial să știe managementul unei companii înainte de implementarea unui sistem de Management al Mentenanței?

Trebuie să creadă în proiect, să-l susţină, să fie gata să accepte schimbările pe care obligatoriu informatizarea le va aduce. Să fie sigur că drumul merită parcurs, oricât de greu ar fi. Că informatizarea nu înseamnă mai multă muncă („sunt atâtea date care trebuie aduse în sistem iar noi nu avem deloc timp!”) ci eficacitate şi eficienţă. Să ceară nu numai utilizatorilor finali să introducă date în sistem ci şi tuturor şefilor de compartimente să le folosească, ca o condiţie esenţială a reuşitei informatizării.


Care sunt funcționalitățile soluției de Managementul Mentenanței dezvoltată de SIVECO?

Sunt foarte multe şi mi-ar trebui toată revista pentru a le prezenta. De aceea mă limitez la a semnala ce mi se pare mai important: sistemul nostru este orientat atât spre costuri cât şi spre latura tehnică a mentenanţei şi spre artizanii ei. Dacă tehnicul merge bine, costurile şi rezultatele vor fi aşa cum le dorim. De aceea, am realizat sistemul ca pe un instrument performant dedicat specialiştilor în mentenanţă.


Ce beneficii concrete aduce utilizarea unui astfel de sistem?

Crearea condiţiilor ca mentenanţa să devină un proces suport esenţial pentru realizarea produselor şi serviciilor companiei şi obţinerea celor mai bune relaţii cu clienţii săi.


Cum rezolvă sistemul dezvoltat de dvs. cerința companiilor de a avea soluțiile informatice integrate?

Managementul Mentenanţei este componentă din Sistemul Informatic Integrat SIVECO Applications 2020 şi se integrează nativ cu toate celelalte componente. Poate funcţiona şi în afara acestui sistem, fie de sine stătător fie integrat cu orice altă soluţie informatică.