De ce preferă angajații instruirea online? | SIVECO Romania

De ce preferă angajații instruirea online?

Miercuri, Iunie 17, 2015

Avantajele instruirii de tip eLearning sunt deja cunoscute în rândul managerilor companiilor de succes din întreaga lume, ducând în mod cert la câștigarea unor avantaje competitive în piață. Dar v-ați întrebat vreodată de ce angajații preferă acest tip de instruire în locul celei tradiționale, ce implică prezența la sala de curs?

Răspunsul la această întrebare importantă ni-l oferă Viorel Jigman, manager departament AeL în cadrul SIVECO România.


Auzim din ce în ce mai des de instruirea online a angajaților, de cursuri digitale sau de platfome educaționale. Ce avantaje aduc ele angajaților, în comparație cu instruirea tradițională?

Viorel Jigman: Cred că cel mai important avantaj pe care îl oferă angajaților platforma online AeL, dezvoltată de SIVECO, este flexibilitatea, ce permite instruirea oricând, de oriunde. Angajații pot accesa cursurile online, oricând au un moment liber la birou, sau de acasă, inclusiv de pe smart phone sau tabletă. Astfel, ei nu mai sunt nevoiți să stea peste program pentru instruiri obligatorii și nu trebuie să se deplaseze în săli de curs, uneori în alte orașe sau în afara țării.

Un alt avantaj este acela că AeL oferă o experiență unică și personală de învățare. Fiecare cursant poate învăța în ritmul său propriu, fără să se simtă devansat de colegii mai rapizi sau să fie ținut pe loc de cei care progresează mai lent. Spre exemplu, dacă un angajat constată că un modul de training este mai dificil pentru el decât pentru ceilalți angajați, atunci are șansa de a dedica mai mult timp pentru a explora acel subiect.

Un alt avantaj cert este acela că instruirea online le oferă angajaților informațiile de care au nevoie, prin intermediul unor activități digitale imersive, ușor de parcurs dar în același timp incitante, ce le dezvoltă abilitățile dorite. Un bun exemplu sunt simulările digitale, ce le dau angajaților șansa de a simula  îndeplinirea unor sarcini de lucru, fără a-și face însă griji în privința unor eventuale greșeli ce ar putea cauza probleme grave, defectarea de echipamemte sau clienți nemulțumiți. Gândiți-vă doar la posibilitatea de a simula crearea unui cont de economii și diverse operațiuni sensibile asupra lui, interacțiunea cu diferite tipuri de clienți, lucrul cu echipamente și utilaje ce necesită atenție și respectarea unor reguli stricte de siguranță și securitate a muncii. De aceea, cred că domeniile de aplicabilitate ale instruirii digitale sunt practic nelimitate!


Dar angajatorii de ce ar alege utilizarea unei platforme de instruire?

Viorel Jigman: Investind într-o platformă de instruire online, angajatorii investesc chiar în succesul afacerii lor, deoarece angajații sunt cel mai valoros bun al unei firme. Iar avantajele sunt nenumărate: spre exemplu, folosind AeL, managerii pot accesa în orice moment rapoarte despre nivelul de instruire al angajaților, pot vedea ce cursuri au fost parcurse, ce angajați sunt programați pentru ce cursuri, astfel putând lua decizii obiective în privința alocării angajaților și planificării instruirii la nivel de companie. În plus, folosind noua funcționalitate a platformei noastre, editorul de cursuri, fiecare companie își poate crea propriile cursuri, în funcție de nevoile specifice.

Un alt aspect important este acela că platforma AeL poate fi utilizată și în sistem Software as a Service (SaaS), în Cloud, plătindu-se doar utilizarea efectivă a sistemului, astfel ajutând la diminuarea costurilor generale și transformarea costurilor de capital în costuri operaționale.


Ce funcționalități de bază oferă platforma dvs. de instruire online?

Viorel Jigman:AeL este o platformă completă de predare, învăţare, evaluare şi management a cursurilor, ce oferă companiilor o soluţie de instruire completă, eficientă și rapidă, ce permite participarea unui număr nelimitat de angajaţi la cursurile de formare.

Pentru a oferi o instruire optimă, AeL include și un editor de cursuri, un editor de teste și unul pentru crearea sondajelor, ce permit crearea de cursuri specifice fiecărei companii. Editorul de cursuri permite înglobarea unor resurse de tipul text, fotografii, video, audio, animatii Flash, clipuri YouTube, Vimeo, Ted, sau prezentări slide-show. De asemenea, editorul de cursuri permite integrarea de activități de fixare a cunoștințelor și teste de autoevaluare. Astfel, fiecare companie își poate crea cursurile de care are nevoie, plecând de la procedurile și procesele organizației. Bineînțeles, specialiștii noștri sunt mereu bucuroși să ofere asistență clienților în dezvoltarea de cursuri specifice pentru organizația respectivă!

Ca și concluzie, aș vrea să subliniez faptul că avem deja rezultate concrete de la clienții noștri, care ne asigură că după implementarea platformei AeL costurile de instruire s-au redus semnficativ. Mai concret, s-a redus timpul petrecut de angajat în procesul de istruire, s-au redus costurile asociate închirierii sălilor de curs, transportului angajaților, achiziției de echipamentele hardware și mai ales costurile asociate scoaterii din producție a angajaților.