Investiții mici + rezultate rapide = eLearning | SIVECO Romania

Investiții mici + rezultate rapide = eLearning

Miercuri, Februarie 18, 2015

Fiecare manager își dorește să aibă angajați cât mai bine instruiți, care să aducă un plus de valoare companiei și să crească performanța acesteia.

Însă din cauza costurilor mari a cursurilor tradiționale, multe companii renunță la instruirea angajaților. Dar oare acest lucru nu sabotează succesul companiei?

O soluție mai ieftină și extrem de eficientă se dovedește a fi instruirea de tip eLearning, în care învățarea se desfășoară în mediul online. Florin Anton, director al departamentului eLearning, din cadrul SIVECO Romani, ne oferă  mai multe informații despre această metodă de instruire și despre beneficiile ei.


Care sunt nevoile actuale ale pieței din România?

Florin Anton: În ultimii ani, și în țara noastră clienții au devenit din ce în ce mai exigenți, în toate domeniile. Cu alte cuvinte, știu exact ce vor atunci când caută un produs sau serviciu, se informează înainte, vor un răspuns prompt și la obiect. Drept urmare, companiile trebuie să să aibă angajați bine instruiți, proactivi și profesioniști. Într-un fel, totul a devenit mai simplu: dacă angajații nu știu să răspundă nevoilor clienților, compania respectivă nu rezistă pe piață.


Și ce ar trebui să facă managerii ca să aibă angajați cât mai bine pregătiți?

Florin Anton: Cum la baza succesului unei companii stă profesionalismul angajaților săi, managerii ar trebui să fie preocupați mai mult de instuirea și perfecționarea acestora. Tendințele actuale de instruire pun accentul pe utilizarea unor soluții care să asigure un transfer rapid de cunoștințe, la costuri mai mici. Platforma AeL de instruire online, dezvoltată de SIVECO, oferă exact acest lucru: instruirea angajaților într-un timp scurt, fără să fie scoși din producție, cu reducerea semnificativă a costurilor față de instruirea tradițională. 


Ce beneficii aduce unei companii platforma de instruire oferită de dvs.?

Florin Anton: În primul rând, instruirea se poate face oricând, de oricine are permisiunea de a accesa platforma AeL, de oriunde în lume. Platforma poate fi utilizată în sistem Software as a Service (SaaS), în Cloud, ajutând la diminuarea costurilor generale și transformarea costurilor de capital în costuri operaționale. Astfel, nu mai este nevoie de hardware dedicat, nu se mai achiziționează licențe, ci fiecare companie plătește doar utilizarea efectivă a sistemului.

De asemenea, platforma permite participarea unui număr nelimitat de angajaţi la cursurile de formare, fără a fi nevoie ca aceștia să se deplaseze la săli de training și să își suspende zile întregi activitățile profesionale. Mai exact, fiecare angajat își poate planifica instruirea în funcţie de prioritățile sale, alocându-și timp zilnic pentru învățat. Clienții noștri ne-au confirmat că timpul petrecut de un angajat în procesul de instruire se poate reduce cu până la 40%.

AeL oferă acces rapid şi securizat la o bibliotecă de cursuri multimedia, ce pot fi dezvoltate în funcție de cerințele clientului. Platforma oferă și un editor de cursuri ce permite crearea de materiale de instruire interactive ce pot ingloba resurse de tip text,  poze,  video,  audio,  animatii Flash,  clipuri YouTube, Vimeo, Ted sau prezentări slide-show. Practic firma își poate crea propriile cursuri și le poate utiliza pentru oricâți angajați dorește, fără nici un cost suplimentar.


Ce avantaje au managerii companiilor  care folosesc platforma AeL?

Florin Anton: AeL este un ajutor de bază pentru managerii unei firme. Ei pot vedea în orice moment  în sistem care este evoluția și parcursul profesional al fiecărui angajat și pot planifica, programa şi sincroniza mult mai facil procesul de instruire la nivel de companie.


Ce alte soluții eLearning mai recomandați companiilor pentru a-și crește productivitatea?

Florin Anton: În funcţie de specificul fiecărei firme, putem furniza soluții eLearning ce pot consta în platforme de instruire şi gestiune al conţinutului educaţional, sisteme de gestiune a proceselor de instruire şi a resurselor, aplicaţii de colectare, analiză şi raportare a datelor, portaluri educaţionale, conţinut educaţional interactiv sau laboratoare virtuale.