Sistemul Informatic Unic Integrat al Asigurărilor Sociale de Sănătate din România - premiat! | SIVECO Romania

Sistemul Informatic Unic Integrat al Asigurărilor Sociale de Sănătate din România - premiat!

Miercuri, Octombrie 26, 2011

Sistemul Informatic Unic Integrat al Asigurărilor Sociale de Sănătate din România - premiat!
Factor cheie în dezvoltarea şi perfecţionarea serviciilor medicale şi farmaceutice

26.10.2011


La o săptămână după încheierea celui de al 25-lea Congres al International Project Management Association (IPMA) organizat in perioada 10-12 octombrie in Brisbane (Australia) într-o atmosferă deloc protocolară, Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă a înmânat, cu o reală satisfacţie, în sala de protocol însemnele trofeului câştigat de "Sistemul Informatic Unic Integrat al Asigurărilor Sociale de Sănătate din România", reprezentanţilor consorţiului implicat în realizarea lui.

La realizarea Sistemului Informatic Unic Integrat a lucrat un consorţiu format din: SIVECO Romania , Hewlett-Packard, Serviciul de Transmisiuni Speciale şi Institutul pentru Tehnologii Avansate.

"Această distincţie oferită de prestigioasa organizaţie International Project Management Association dovedeşte performanţa Sistemului Informatic Unic Integrat dezvoltat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Promovarea instrumentelor informatice pentru dezvoltarea unui sistem medical modern duce la o mai bună gestionare a fondului de asigurări de sănătate şi la creşterea calităţii actului medical, în beneficiul direct al asiguraţilor. SIUI este în prezent unul dintre cele mai mari sisteme informatice dezvoltate în România. Sistemul este 100% operaţional şi funcţionează progresiv de mai bine de 3 ani, fiind singurul mijloc prin care se raportează serviciile medicale şi se efectuează plata acestora", a declarat Lucian Duţă.

International Project Management Association (IPMA) este o organizatie elveţiană non-profit, înregistrată pentru promovarea managementului de proiect la nivel internaţional. IPMA este o federaţie pentru mai mult de 50 de asociaţii naţionale şi la nivel internaţional, orientată spre management de proiect cu peste 40.000 de membri.

Asociaţia a fost iniţiat în 1965 la Viena de către un grup european de manageri, sub numele de "International Management Systems Association" (IMSA). Acesta a organizat primul congres internaţional la Viena în 1967, cu care au participat profesionişti din 30 de ţări diferite. În 1979, asociaţia a fost redenumită International Project Management Association.
Premiile IPMA (considerate premii Oscar pentru Excelenţă în Managementul de proiecte) se acordă la 3 categorii: Proiecte Mega-sized, Proiecte Big-Sized şi Proiecte Medium-Sized.
Proiectul SIUI a fost nominalizat la categoria Big-Sized Projects şi a primit în cursul galei trofeul de Finalist clasat pe locul 3. SIUI a participat în competiţie cu numele "Single Integrated Information System (SIUI) for the National Health Insurance House in Romania (NHIH)"

La aceeaşi Gală a Asociaţiei Internaţionale a Managementului de Proiect, Proiectul New Computerized Transit System (NCTS) implementat de Autoritatea Naţională a Vămilor împreună cu SIVECO Romania a obţinut titlul suprem la categoria proiecte de dimensiuni medii.

Citeşte tot comunicatul aici