Biblioteca virtuală AeL eContent
AeL eContent este una dintre cele mai bogate colecţii de conţinut educaţional din lume, cuprinzând 45.000 de obiecte individuale de învăţare.
AeL eContent este una dintre cele mai bogate şi mai atractive colecţii de conţinut educaţional din lume, ce cuprinde 45.000 de obiecte individuale de învăţare, pentru zeci de materii şcolare.
AeL eContent aduce cea mai nouă abordare în pedagogie, stimulând creativitatea şi facilitând învăţarea prin descoperire, nu prin memorarea mecanică a informaţiilor. Întregul proces educaţional se desfăşoară într-un mediu virtual, securizat, controlat de tehnologii eficiente, intuitive şi atractive pentru elevi.
AeL eContent este dezvoltat pe baza unor abordări constructiviste şi centrate pe elev. Fiecare lecţie interactivă ajută elevii să caute, să cerceteze, să descopere soluţii şi să-şi formeze propriul bagaj de cunoştinţe. AeL eContent transformă obligaţia elevilor de a învăţa în motivaţie.
AeL eContent cuprinde simulări, experimente, clipuri, animaţii şi alte resurse multimedia, menite să stimuleze curiozitatea naturală a elevilor, aplicabilitatea, transdisciplinaritatea, lucrul individual şi în echipă şi învăţarea bazată pe proiect.
Conţinutul digital AeL este conform cu normele pedagogice în vigoare, respectă ultimele standarde internaţionale şi reprezintă un sprijin pentru profesori, ajutându-i să transforme ora de clasă într-o experienţă plăcută pentru elevi şi eficientă din punct de vedere didactic.
Softul educaţional le permite elevilor să repete lecţiile digitale ori de câte ori este necesar pentru a înţelege un anumit subiect. Iar pentru că interfaţa aplicaţiei este prietenoasă şi uşor de folosit, orice elev cu cunoştinţe minime de utilizare a calculatorului poate utiliza lecţiile AeL, urmărind instrucţiunile de pe ecran.
Acoperirea curriculară a AeL eContent este în deplină conformitate cu abordarea educaţională universală. AeL eContent poate fi tradus în orice limbă şi poate fi localizat pentru orice ţară, respectând specificul cultural, social şi educaţional al regiunii.
Folosind lecţiile AeL asistate de calculator, profesorii dispun de toate elementele necesare pentru o dublă abordare, ce păstrează un echilibru atent între procesele de cunoaştere - învăţarea - şi produsele cunoaşterii - informaţiile.
Biblioteca AeL eContent a fost recunoscută ca fiind cel mai bun conţinut educaţional din lume în cadrul faimoasei competiţii World Summit Awards 2005, în care a concurat cu sute de alte aplicaţii din întreaga lume.
AeL eContent - Tipuri de conţinut educaţional
- Software tematic
- Software de investigare
- Software de simulare
- Software de testare/evaluare
- Software de învăţare interactivă
- Jocuri educative
Beneficii pentru elevi
- Optimizarea procesului de învăţare
- Posibilitatea de a repeta experimentele şi de a forma concluzii proprii
- Posibilitatea de a descoperi şi explora experimente complexe într-un mediu virtual, sigur
- Înţelegerea facilă a fenomenelor şi proceselor complexe
- Mai mult timp pentru a studia în profunzime un anumit subiect
- Mai mult timp individual de practică
Beneficii pentru profesori
- Mai puţin timp pentru a configura experimentele şi simulările practice
- Posibilitatea de a demonstra fenomene complexe din viaţa reală, pe care elevii le pot repeta digital
- Mai mult timp pentru explicaţii suplimentare asupra unui anumit subiect
- Experimentele periculoase se desfăşoară în mediu virtual, sigur, fără riscuri
- Lecţiile devin interactive, elevii participă activ la oră
- Profesorii au mai mult timp pentru a petrece cu fiecare elev, urmând modelul de abordare de predare centrată pe elev
- Economii de resurse, conţinutul digital putând fi reutilizat oricând
Beneficii pentru şcoală
- Laboratoarele virtuale sunt mult mai uşor de instalat şi administrat decât laboratoarele tradiţionale
- Lecţiile virtuale sunt uşor de implementat pentru grupuri de dimensiuni diferite şi niveluri de studiu diferite
- Asigură un mediu de lucru sigur pentru fiecare cursant
- Costurile de achiziţie a materialelor de laborator se reduc, prin utilizarea lecţiilor interactive ce pot fi reutilizate oricând