Proiecte internaţionale | SIVECO Romania

Proiecte internaţionale

SIVECO Romania este una dintre cele mai de succes case de software din Europa Centrală şi de Est, asigurând dezvoltarea şi exportul de produse software şi de proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Adresându-se cu precădere companiilor mari şi agenţiilor publice, compania oferă soluţii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness, pentru piaţa naţională şi internaţională. SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

"Proiectele pe care le dezvoltăm sunt complexe, de amploare naţională, cu un puternic impact social. Avem forţa şi know-how-ul pentru a deveni un jucător important pe piaţa internaţională.

Extinderea internaţională a afacerilor noastre se bazează pe expertiza şi bunele practici în dezvoltarea, implementarea şi integrarea de soft pe care le-am acumulat în mii de proiecte şi sute de mii de ore de lucru.

Echipa noastră este astăzi compusă din specialişti valoroşi, ale căror competenţe profesionale sunt măsurabile la nivel internaţional. Dar ceea ce contribuie esenţial la succesul proiectelor noastre este pasiunea pe care specialiştii SIVECO Romania o pun în munca lor.

Ne place să construim soluţii în folosul oamenilor. Continuăm să inovăm. Ne place să credem că suntem o rotiţă în ansamblul celor care construiesc viitorul",
Florin Ilia, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.


Software şi succes

O provocare importantă pentru furnizorii de servicii IT este adaptarea la complexitatea organizaţională crescândă a sectorului public.

Centre de cost multiple, o structură descentralizată de decizie, "procese organice" dezvoltate de-a lungul a zeci de ani, milioanele de clienți și volumele uriaşe de date, atitudini conservatoare şi obisnuiţa de a face lucrurile cum sunt, nu neaparat aşa cum ar trebui să fie făcute, reprezintă doar câteva dintre obstacolele întâlnite în procesul de migrare a  activităţii acestor organizaţii în mediul digital. 

Astfel, de exemplu, sistemele naţionale de învățământ pot include mii de unităţi educaţionale semi-autonome, fiecare având propriile săli de clasă și profesori semi-autonomi. În activitatea curentă, furnizorii de asistență medicală relationează cu reţele complexe de entităţi locale, regionale şi naţionale. Dispersarea suprafeţelor agricole impune o activitate locală de înregistrare, care însă trebuie coordonată central şi, în ţările europene, sincronizată internațional.

Furnizorii IT cu expertiză şi experienţă reuşesc să gestioneze cu succes complexitatea şi dificultăţile proiectelor publice de informatizare, să contribuie la creşterea interacțiunii şi a productivităţii economice, la dinamizarea accesului general într-o lume a cărei esenţă a devenit interconectarea.

Cartea albă Software and Success realizată recent de International Data Corporation (IDC) îşi propune să clarifice câteva aspecte fundamentale legate de informatizarea organizaţiilor publice, analizând, cu titlu de exemplu, trei soluţii diferite de eGovernment implementate de SIVECO.

Despre cum a reuşit SIVECO să răspundă exigenţelor unor astfel de proiecte şi să ofere soluții sustenabile puteţi citi aici.